Page 52 - aktuel-4

Basic HTML Version

50
BezmiâlemAktüel 2014 / 4
“Farklılıklar, Zenginlikler: Mirasımız Kütüphaneler”
Bu yıl 50.si düzenlenen
Kütüphane Haftası,
31 Mart – 6
Nisan 2014 tarihleri arasında tüm yurtta kutlanmıştır.
Yarım asırlık bir geleneğin yansıması olarak özel bir
anlam taşıyan haftamız, ülkemizde kesintisiz olarak
kutlanan en uzun soluklu etkinliklerden biri olma
özelliği ile dikkat çekmiştir.
“Hayat Boyu Kütüphaneler”
olarak belirlenen hafta sloganıyla hazırlanan kutlama
programı kapsamında; İstanbul’daki kütüphaneci ve
bilgi profesyonellerinin yanı sıra, çocuk ve gençlerden
yaşlılara yönelik birçok etkinlik ve buluşma gerçek-
leştirilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemizde gerçek-
leştirdiğimiz kutlama programında
“Farklılıklar, Zen-
ginlikler: Mirasımız Kütüphaneler”
konulu konferans
kapsamında, kentin kültürel mirası, kütüphane ve bil-
gi kurumlarına yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi
gibi konularda Bilgi ve Belge Yönetimi alanının değerli
Hocaları ile çeşitli sunumlar gerçekleştirilmiştir.
Safranbolu’nun Tarih Kokan Mekânlarında
Güzel Bir Gün Geçirdik
Safranbolu dendiğinde akla ilk gelen safran bitkisi,
Safranbolu okumu ve belki de en önemlisi Safran-
bolu Evleri. Fakat Safranbolu’ya gittiğiniz de bun-
dan daha da fazlasıyla karşılaşıyorsunuz. Yeni Saf-
ranbolu, Eski Safranbolu, Cinci Han, Kaymakamlar
Evi, Cam Teras, Bulak Mağarası, Asmazlar Konak
ve diğerleri… Safranbolu her haliyle görülmeye
değer, tarih kokan bir kent.
Bu ahenkli ve harikulade şehre yaptığımız ziyaret
her anlamıyla özel ve unutulmazlarımız arasında
yerini aldı.
İstanbul’un Fethi
Üniversitemizde
Kutlandı
Bezmialem Vakıf Üniversitesi
Öğrenci Kulüplerinden “Türk
Tarih ve Fikir Kulübü” öncülü-
ğünde 29 Mayıs Perşembe günü
Üniversite İç Bahçe’de Fetih
Programı gerçekleştirildi. Prog-
rama İstanbul Büyükşehir Bele-
diyesi Engelliler Merkezi Mehte-
ran ekibi katıldı.
Büyük ilgi gösterilen program-
da Mehteran takımında bulunan
engelli arkadaşlarımızın göster-
miş olduğu performans izleyici-
lere keyifli dakikalar yaşattı. Program sonrası davetlilere Osmanlı Pilavı ve Osmanlı Şerbeti ikram edildi.