Haberler
Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi 15.11.2019

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2019-2020  Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 14 Kasım 2019 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr.Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu Gökçen, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Tüm Eczacı Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Yücel akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı. 

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bezmiâlem Valide Sultan'ın manevi ışığında yetişen siz değerli öğrencilerimizle eczacılık mesleğinin daha da yükseklere taşınacağına inanıyorum. Bezmiâlem'de alacağınız lisans eğitimi ve çok sayıdaki kliniklerimizde pratik yapma imkânı ile hem sektörün ihtiyaçlarını bilen donanımlı eczacılar olarak yetişmektesiniz. Önce sağlık prensibiyle hareket eden üniversitemiz ve hastanelerimizdeki her bir öğretim üyemiz bu düşünceyle sizlere yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Hem öğrencilik döneminizde hem de ilerideki meslek yaşamınızda biraz sonra giyeceğiniz beyaz önlüğü layıkıyla taşıyacağınızı biliyorum. Eğitim öğretim hayatınız boyunca sizlere başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum              " ifadelerini kullandı.

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu fakültenin tarihi, çalışma disiplini, alanları ve etkinlikleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere seslenen Topçu "Her zaman ilk günkü heyecanınızı koruyun. Bugün giymiş olduğunuz beyaz önlüklerinizin her zaman size uğur getirmesini diliyorum. Sahip olduğumuz sağlıkta iki asırlık tecrübemizle birlikte sizlerin mesleğin onuruna layık eczacılar olacağınıza inanıyorum" dedi.

Eczacılık Fakültesi Mezun öğrencimiz Arş. Gör. Mustafa Gökçe ise şu ifadeleri kullandı "Çok şanslısınız, Bezmialem Valide Sultan'ın bizlere emanet ettiği bir vakıf atmosferinde yetişecek ve birer vakıf insanı olacaksınız. Eğitim hayatınızı bu vakıf terbiyesinden güç alarak ve bilimin ışığında çalışarak, öğrenerek, araştırarak geçirmenizi ve gelecekte ülkemizi daha ileriye taşımanızı temenni ediyorum. Beyaz önlükleriniz hayırlı olsun!"

 

Eczacılık Fakültesi birinci sınıf temsilcisi Gül Küçükkahraman bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencimiz "Bu törende öğrencilik ve meslek hayatımız boyunca sırtımızda taşıyacağımız önlüklerimizi giymek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hocalarımızın, ailelerimizin desteğiyle yine inancımız ve azmimizle başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah hepimiz bu önlüklerin ve mesleğimizin hakkını verecek iyi birer eczacı olacağız. Ben bu süreçte daha ilk adımımızda bizleri yalnız bırakmayan ve eminim ki bundan sonra da hep bize yardımcı olacak bizleri vatanına milletine hayırlı iyi birer insan, iyi birer eczacı olarak yetiştirecek değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Tören öğrencilerimizin önlüklerini giymesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi