Haberler
Eczacılık Fakültesi Mezunlarımızı Online Mezuniyet Törenimizle Uğurladık 24.11.2020

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2019-2020 akademik yılı mezunlarını uğurladı. Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan COVID-19 Pandemisi nedeniyle Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Törenimiz online ortamda gerçekleştirildi. Töreni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Fatemeh Bahadori, akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz üniversitemiz senato odasından ve online platformdan katılarak takip etti.

Mezuniyet Törenimizde Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu mezunlarımıza seslenerek bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bin bir emek ve özveri ile sürdürmüş olduğunuz üniversite eğitimi sürecinizi tamamlayarak büyük bir heyecanla beklediğiniz Eczacılık mesleğinize bugün ilk adımınızı atıyorsunuz. Bugün, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde aldığınız eğitimin de katkısı ile güçlü bireyler olarak hayatınızın geri kalanına başlayacağınız ilk gündür. Hepiniz verdiğiniz emekler sonucunda sizlere takdim edeceğimiz mezuniyet beratlarınızı almaya hak kazandınız. Bir sağlık neferi olarak bu kutlu yolda her zaman mutlulukla ilerlemeniz en büyük temennimdir. Sizlerin sadece hastalarına ilaç ve şifa sunan değil, bunun çok daha ötesinde, hoşgörü ve sabırla toplumuna ışık tutan birer toplum gönüllüsü olacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Artık sizler de birer Bezmiâlem mezunu olarak vakıf kültürümüzün temsilcisi durumundasınız. Bulunduğunuz kurumlarda ve ortamlarda bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Umuyorum ki burada aldığınız eğitim, kıymetli akademisyenlerimizin öğreticiliği ve örnekliği, idarecilerimizin sizlerle kurduğu yakın iletişim size hem sosyal hayatınızda hem de meslek hayatınızda rehberlik edecektir" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. İbrahim Tuncay "Yeni eczacı meslektaşlarımı içtenlikle tebrik ediyorum. Meslektaş diyorum çünkü ben de bir hekim olarak bizler eczacıları birer meslektaşımız olarak görmekteyiz. Hepinize Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin 2019-2020 online mezuniyet törenine hoş geldiniz demek istiyorum. Bugüne kadar hep klasik mezuniyet törenleri yapıldı. Sizler belki üzülüyorsunuz bahçemizde törenimizin gerçekleşmemesine… Ama zaman geçince göreceksiniz ki belki 10 sene sonra diyeceksiniz… Bu online törenlerin ilkini biz yaptık, COVID-19 diye zorlu bir dönem vardı bizler de bu süreçte online mezuniyet töreni yaptık diyebileceksiniz… Son olarak söylemek istediğim konu, iki konudaki birliktelikler unutulmaz. Özellikle biz erkeklerin askerlik hatıraları unutulmaz. Bir de üniversite zamanında kurulan arkadaşlıklar. Beraber yaşanılan hatıralar, paylaşılanlar unutulmaz. Her birinizi yürekten kutluyorum, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu da mezunlarımıza seslendi. Topçu "Bugün fakültemizin 5'inci dönem mezunlarımızı vermenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Sizlerin artık öğrencilikten çıkıp, eczacılığa adım attığınız gündür. 5-6 yıllık çalışmalarınızın, emeğinizin ve fedakârlığınızın karşılığını aldığınız gündür. Bildiğiniz gibi 1845 yılında kurulan Gureba-i Müslimin Hastanesi tarihi çatısı altında çağımızın modern eczacılık eğitimini alarak mezun olmanın gurur ve onurunu yaşıyorsunuz. Bizler, sizleri iyi yetiştirebilmek adına fakültemizin öğretim üyeleri ülkemiz ve dünyamızdaki gelişmeleri yakinen takip edip, bilgilerini hep güncel tuttuk" dedi. Prof. Dr. Gülaçtı Topçu "Sevgili mezunlarımız, bu beş yılda pek çok anımız oldu. Güzel arkadaşlıklar kurdunuz öğrencilik yıllarınızdaki saf temiz arkadaşlığınızı ömür boyu sürdürmenizi temenni ederim. Hepinize yaşam boyu başarılar diliyorum" dedi.

Online ortamda gerçekleşen Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Töreni'mizde 2019-2020 akademik yılı mezunlarımızın isimlerinin okunup, temsili kep atılmasının ardından program sona erdi.

 

 

 

 




Eczacılık Fakültesi Mezunlarımızı Online Mezuniyet Törenimizle Uğurladık