İşte 2015’in en iyileri (Eczacı Dergisi-2 Kasım 2015) 11.11.2015

​Eczacı Dergisi tarafından bu sene 6’ncı kez verilecek olan Altın Havan Ödülleri’nde ödüle layık görülen şahıs ve kuruluşlar belirlendi. TEB eski Başkanı ve Jüri Başkanı Mehmet Domaç ile jüri üyeleri Eczacı Dergisi İmtiyaz Sahibi Çetin Öztürk, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul Araman, İlaç Endüstrisi ve İşverenleri Sendikası Başkanı Nezih Barut, Türkiye İlaç Sanayi Derneği Başkanı Cengiz Celayir, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Başkanı Dr. Emin Fadıllıoğlu, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turunç, Klinik Eczacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mesut Sancar, Tekirdağ Ersöz Eczanesi Sahibi Ufuk Ersöz, İstanbul Çapa Valide Eczanesi Sahibi Ahmet Çimer, Eczacı Dergisi Türk Eczacılık Tarihi Yazarı Mert Sandalcı’dan oluşan jüri yaptığı 2 değerlendirme toplantısının neticesinde ödüle layık görülenleri tespit etti. Ödüllere bu sene önceki yıllara nazaran rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Özellikle bazı alanlarda çok sayıda başvuru olması nedeniyle jüri son toplantısı 4 saat sürdü. Kurumsal kategorideki başvuruların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda özellikle ürün başvuruları detaylı incelendi. Ödüle başvuran her ürün için numuneler ve başvuru dosyaları detaylı olarak incelendi. Jüri toplantısında eczane yerleşim ve tasarımı alanında yapılan başvurular eczane görselleri detaylı bir şekilde incelenip puan verildi.

Prestiji yüksek ödül

Jüri toplantısının ardından dergimize değerlendirmelerde bulunan TEB eski Başkanı ve Jüri Başkanı Mehmet Domaç, Altın Havan Ödülleri’nin 6. yılında sektörde prestiji yüksek bir ödül haline geldiğini söyleyerek, “Bu sene de zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından nihai kararımızı vermiş bulunuyoruz. Geçen yıllara göre bu sene işimiz daha zordu. Çünkü çok fazla dosya incelemek zorunda kaldık. Başvuru dosyalarındaki çalışmalar ve başarıları görmek sektör adına bizi oldukça mutlu etmişti. Başvuru dosyalarında gördük ki Türk ilaç ve eczacılık sektörü umut verici bir gelişme içerisindedir. Ar-Ge çalışmaları, yapılan yatırımlar ve piyasaya sürülen ürünler sektörün geleceğinin parlak olduğunu gözler önüne sermiştir” dedi. Domaç, başarıların takdir ve teşvik edildikçe artabileceğine inandıklarını ifade ederek, “Ödül jürisi olarak sektöre hizmet eden ve başarılı olan kişi ve kurumları ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu toplantıda tespit ettiğimiz başarılı kurum ve şahısların yaşadığı haklı gurura ödül gecesinde hep birlikte tanıklık edeceğiz. Ödüle layık görülenleri tebrik ediyorum” dedi.

“Güçlerine güç katıyoruz”

Dergimizin İmtiyaz Sahibi ve Jüri Üyesi Çetin Öztürk ise yaptığı değerlendirmede başvuru dosyalarının sayısında yaşanan artışa dikkat çekti. Öztürk, önceki yıllarda bazı dallarda başvuru olmadığını ancak bu sene her dalda birden fazla sayıda başvuru dosyası bulunduğunu kaydederek, “Öncelikle bütün başvuru sahiplerini başvurularından dolayı tebrik etmek istiyorum. Ödüle layık görülen ve görülmeyen bütün başvuruların bizim için paha biçilemez olduğunu ifade etmek istiyorum. Altın Havan Ödülleri’nin sektörün en beğenilen ve en fazla sahip olunması arzulanan ödülüne dönüşmesi bizi gururlandırıyor” dedi. İlaç ve eczacılık sektörünün en iyi yayını olan Eczacı Dergisi’nin 11 yıldır sektöre ayna tuttuğunu söyleyen Öztürk, “Dergi olarak kardeş yayın organımız Bizim Eczacı ile birlikte eczacılara ve eczanelere artı değerler kazandırmak, güçlerine güç katmak için çalışıyoruz. Altın Havan Ödülleri de bu anlayışımızın bir göstergesi olarak her yıl veriliyor. Sektörün Oscarı olan Altın Havan Ödülleri’ne jürinin layık gördüğü kurum, kuruluş ve şahısları tebrik ediyorum” dedi.

Eczacı Dergisi İmtiyaz Sahibi Çetin Öztürk, 27 Kasım 2015 günü CVK Park Bosphorus İstanbul’da yapılacak törene katılmak isteyenlerin dergimizden davetiyelerini temin etmesini istedi.

ÖDÜL TÖRENİ

Antakya için el ele Projesi – Hatay Eczacı Odası

Genç Eczacılara Sosyal Sorumluluk Projesi Teşvik Ödülü

Akılcı İlaç Kullanımı Konusunda Halkı Bilgilendirme