Haberler
Üniversitemizin COVID-19 Tecrübesi AAHCI Sonbahar’20 Bülteninde Yer Aldı 23.10.2020

Association of Academic Health Centers International (AAHCI), Sonbahar 2020 Bültenini COVID-19 Özel Sayısı olarak yayınladı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun Üniversitemizde ve Hastanemizde proaktif olarak yürütülen COVID-19 mücadelesi ve alınan tedbirleri anlattığı yazının da yer aldığı bülten AAHCI üyeleri ve takipçileriyle paylaşıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu tarafından paylaşılan bilgilerin yer aldığı yazıda, Üniversitemizce COVID-19'un ilk vakalarının görüldüğü Çin'deki gelişmelerin en başından beri yakından takip edildiği aktarıldı. Hastanemizde farklı bölümlerden akademisyenlerin yer aldığı Pandemi Kurulu'nun kurulduğu ifade edildi.

Türkiye'de ilk vakaların görülmesinin ardından hastanemizdeki bazı alanların yeniden düzenlendiği, hastane binasının dışında tüm hastaların bulunduğu bir triyaj alanının belirlendiği ve tüm hastaların temas geçmişinin sorgulanarak kabul ve tedavi süreçlerinin yürütüldüğü aktarıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Pandemi süresince gerekli dönüşümün sağlanarak sürdürüldüğü üniversite eğitimimizden de söz etti. Fakültelerimizde eğitim faaliyetlerinin çevrimiçi eğitim şeklinde yapıldığını belirten Rektörümüz, simülasyon videoları, eğitim portalları, çevrimiçi sınav süreçlerine ilişkin de bilgiler paylaştı.

 

AAHCI COVID-19 Özel Sayısına Erişmek İçin Tıklayınız



 

Üniversitemizin COVID-19 Tecrübesi AAHCI Sonbahar’20 Bülteninde Yer Aldı