2020-2021 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayda Hak Kazanan Öğrenci Listesi Açıklandı 06.09.2020

​​Bezmialem ailesi olarak üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

2020-2021 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) - Yedek 08 Eylül 2020
Yedek Kesin Kayıt 10-11 Eylül 2020

Yatay Geçiş kesin kayıt işlemlerinizi üniversitemize gelmeden Evrak Yükleme Portalı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle ödeme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Üniversitemize gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen aday öğrencilerimiz ise istenen belgeleri Evrak Yükleme Portalına yükleyerek ve ödeme işlemini tamamlayarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar

• Yeni tarihli Öğrenci Belgesi, (e-imzalı da olabilir.)
  • Yeni tarihli Transkript,  (e-imzalı da olabilir.)
  • Disiplin Cezası almadığını gösteren belge, (e-imzalı da olabilir.)
  • Daha önce başka bir Üniversiteye Merkezi Yerleştirme Puanın Türüne göre yatay geçiş yapılmadığına dair üniversitenizce hazırlanan yazı, (Öğrenci Belgesinde de belirtilebilir.)
  • Yatay Geçiş yapmasına engel olmadığını gösterir belge,
  • Dil Yeterlilik Belgesi, (Tıp/Diş/Eczacılık Fakültesi adayları için)
    • Zorunlu        hazırlık           sınıfı   bulunan          bölümlere       (TIP/DİŞ HEKİMLİĞİ/ECZACILIK)    yerleşen öğrencilerimizin Hazırlık Okulundan muafiyet şartlarını sağlamaları gerekmektedir. BVU' da yapılacak olan İYS 'de 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya YÖK tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri Tablosunda belirtilen sınavlardan son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL, IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 10 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, CAE sınavından min. B ve CPE sınavından min. C almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.

·       Göz Polikliniğinden alınacak Sağlık Raporu (Yalnızca Eczacılık Fakültesine yerleşen öğrencilerden istenilmektedir.)

• Eczacılık Fakültesi öğrencileri için; Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve bu Kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca iki gözü görmeyen ve mesleğini icra edebilmesi için mesleğini yapmasına mani iyileşemez bir hastalığı bulunanlar eczacılık mesleğini yapamaz" maddesi gereğince Göz Sağlığında problem olmadığına dair herhangi bir Sağlık Kuruluşu Göz Polikliniğinden alınmış sağlık raporu,
  • Vesikalık Fotoğraf,
  • Ödeme yapıldığına dair Mali İşler Direktörlüğü'nden kaydı açılabilir belgesi,

2020-2021 YILI GÜZ DÖNEMİ TIP FAKÜLTESİ YEDEK KAYIT YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

Kesin kayıt işlemlerinizi tamamlamak için tıklayınız.