Haberler
Hemşirelikte Bilim Günleri: Yakın Geleceğin Sağlık Uygulamaları: Yapay Zeka, 5G, Blockchai 20.05.2020

Hemşirelikte Bilim Günleri kapsamında 11 Mayıs 2020 tarihinde 'Yakın Geleceğin Sağlık Uygulamaları: Yapay Zeka, 5G, Blockchain' konulu webinar yapılmıştır.

Hemşirelik bölümü akademisyenimiz Öğr. Gör. Mahmut DAĞCI konuşmasında yapay zeka uygulamalarını, 5G ve büyük veri kavramını, blokzincir uygulamalarını ve bu teknolojilerin sağlık uygulamalarında kullanımını anlatmıştır..

 Sayın DAĞCI, öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam eden webinarda dijitalleşmenin önemini vurgulayarak ilerleyen yıllarda sağlık alanında bu teknolojilerin kullanımının artacağından bahsetmiştir. Konuşmasında yapay zeka kullanım alanlarından örnekler veren Sayın DAĞCI, yakın gelecekte robotik cerrahi kullanılarak mesafe fark etmeksizin hastalara ameliyat yapılabileceğini anlatmıştır. Ayrıca bu teknolojilerin savaş ve salgın zamanlarında kullanılmasıyla sağlık hizmetlerinin sunumunda kolaylık sağlanacağını da eklemiştir.

 Yoğun ilgi nedeniyle planlanan saatinden fazla süren konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Sayın DAĞCI'ya Hemşirelik Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Türkinaz AŞTI Hemşirelik Bölümü adına teşekkür ve sağlık temennilerini iletmiş ve etkinlik sona ermiştir.

 ​


Hemşirelikte Bilim Günleri: Yakın Geleceğin Sağlık Uygulamaları: Yapay Zeka, 5G, Blockchai