Haberler
“COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık” webinarı gerçekleştirild 4.03.2021

27.02.2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde “COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık" webinarı online olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Nareg DOĞAN' ın üstlendiği webinarın düzenleme komitesinde Prof. Dr. Türkinaz AŞTI, Öğr. Gör. Nareg DOĞAN, Arş. Gör. Yasemin ADIGÜZEL ve İdr. Uzm. Merve MEŞEDÜZÜ yer aldı. 'COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşirelerin Psikososyal Sorunları', 'COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşire Deneyimleri' ve 'Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık' olmak üzere üç adet panelden oluşan webinar, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türkinaz AŞTI' nın açılış konuşmalarıyla başladı.

İlk panelin oturum başkanlıklarını; İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim BUZLU ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. GÜL DİKEÇ üstlendi. Panel, 'Ruhsal Sorunlar' ve 'Sosyal Sorunlar' olmak üzere iki oturumdan oluştu. Ruhsal Sorunlar panelinin konuşmacısı Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Nareg DOĞAN, Sosyal Sorunlar panelinin konuşmacısı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem IŞIL oldu.

İkinci panelin oturum başkanlıklarını; Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye OFLAZ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Elvan Emine ATA üstlendi. Panel, 'Acil Servis Deneyimi', 'COVID-19 Pandemi Servisi Deneyimi' ve 'Yoğun Bakım Ünitesi Deneyimi' olmak üzere üç oturumdan oluştu. COVID-19 Pandemi Sürecinde Acil Servis Deneyimi oturumunda İstanbul Sultan II. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Hemşiresi Enes TAPLI;  COVID-19 Pandemi Servisi Deneyimi oturumunda İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Cerrahi Servisi Hemşiresi Seda Nur BOZBUĞA; COVID-19 Pandemi Sürecinde Yoğun Bakım Ünitesi Deneyimi oturumunda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi Hemşiresi Rümeysa İLHAN konuşmacı olarak yer aldı.

Üçüncü panelin oturum başkanlıklarını; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla KÜÇÜK ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem IŞIL üstlendi. Panel, 'Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık ve Etkileyen Faktörler' ve 'Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılığı Arttırma' olmak üzere iki oturumdan oluştu. Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık ve Etkileyen Faktörler oturumunda, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nur Elçin BOYACIOĞLU; Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılığı Arttırma oturumunda ise Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selda POLAT konuşmacı olarak yer aldı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi YouTube hesabından yayınlanan webinarda her panel sonrasında konuşmacılara gelen sorular konuşmacılar ve moderatörler tarafından yanıtlandı ve katkılar paylaşıldı. Panel aralarında katılımcılara “Katılım Belgesi Formu Anketi" ve webinar hakkında görüşlerinin alındığı “Memnuniyet Anketi" linkleri iletildi.

Hemşirelerin, hemşirelik öğrencilerinin ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla ve özverili çalışmalarıyla gerçekleşen webinar, Prof. Dr. Türkinaz AŞTI ve Prof. Dr. Sevim BUZLU' nun kapanış konuşmalarıyla bitirildi.

COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık webinarı YouTube kaydını izlememk için tıklayınız​


“COVID-19 Pandemi Sürecinde Hemşirelerde Psikolojik Dayanıklılık” webinarı gerçekleştirild