2020-2021 GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜREÇLERİ 24.09.2020

2020-2021 Güz Dönemi Eğitim-Öğretim Süreçleri

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 04.09.2020 tarih ve E.54319 sayılı yazısına istinaden, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde akademik birimlerce yürütülecek olan eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin planlamalar üniversitemiz 16.09.2020 tarihli Senato Toplantısında görüşülmüş olup, detayları sizlerle paylaşmak isteriz.

• Güz Döneminde tüm programlarımızın teorik dersleri dijital imkanlarla uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacaktır. Dersler, ilan edilecek ders programındaki ders saatlerinde senkron ve asenkron olarak yapılacaktır.
  • Tüm programlarımızın uygulama dersleri ve 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılı bahar döneminden ertelenen Yaz Stajı yüz yüze, sosyal mesafe kuralları gözetilerek, seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır.
  • Uzaktan öğretim yolu ile verilecek dersler çevrimiçi yöntemler kullanılarak, senkron ya da asenkron olarak ''Microsoft Teams'' üzerinden yapılacaktır.
  • Uygulama dersleri için üniversite yerleşkesinde bulunduğunuz süreçlerde yemekhane kullanımınız sizlere bildirilecek olan saatlerde olacaktır. Kafeterya hizmetleri de sosyal mesafe kurallarına uygun olarak, gerekli tedbirler alınarak sizlere sunulacaktır. Sizlerin de bu kurallara uyması yüksek önem arz etmektedir.
  • Hepinize eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte COVID-19 hakkında eğitim verilecektir. Bu eğitimlere katılımlarınız zorunludur.
  • Üniversite yerleşkelerinde açık ve kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu İl Pandemi Kurulu Kararları çerçevesinde yürütülecektir.
  • Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenecek yeni kararlar olması halinde, sizlerle ivedilikle paylaşılacaktır.
  • Yüksekokulumuz eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin açıklamalara, aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
  • Daha önce ilan ettiğimiz şekilde, 5 Ekim 2020 tarihi itibari ile tüm bölüm/programlarımızın güz dönemi dersleri başlamış olacaktır.
  • Güz dönemi eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında ders planlarınıza ilişkin duyuru için tıklayınız.
  • Üniversitemiz duyuru metni tıklayınız.

Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde sizlerin sağlığı bizler için önceliklidir. Bu sebeple Pandemi sürecine ilişkin alınmış ve alınacak olan tüm kararlara katiyetle uymanız beklenmektedir. Bu süreci sizlerin de gayretiyle en iyi şekilde yöneteceğimize inancımız tamdır. Şartlar ne olursa olsun bilgiye ulaşma, pratiğe dönüştürme konusundaki gayretleriniz, değişen dünyada sizlerin her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle hepinizin yeni akademik dönemini tebrik eder, başarılar dileriz.