İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Türk Patent ve Marka Kurumu ile Üniversitemiz Arasında Protokol İmzalandı 2.10.2020

Üniversitemiz ve Türk Patent Marka Kurumu arasında işbirliği gerçekleştirildi. Bu iş birliği çerçevesinde Üniversitemiz bünyesinde “Bezmialem Vakıf Üniversitesi Bilgi ve Doküman Birimi" kuruldu.

Yapılan iş birliğinin imza töreni ise online ortamda Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ın katılımıyla gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu gerçekleştirdiği konuşmada, “5'inci İstanbul Buluş Fuarı'ndan (ISIF'20) 6 akademisyenimiz ödülle döndü. Akademisyenlerimizin buluşlar konusundaki bu azimli ve özverili çalışmaları ile Üniversitemizin bu konuya olanak sağlayacak ortam ve imkanları sunması, fikri ve sınai haklar konusunu önemsediğimizin güçlü bir göstergesidir. Bugün burada “Bezmialem Vakıf Üniversitesi Bilgi ve Doküman Birimi İmza Töreni"ni gerçekleştiriyoruz. Başarılarımızı perçinleyeceğine inandığım bu adım ile birlikte, ülkem ve milletime fayda sağlayacak daha çok sayıda buluş ortaya koyacağımıza inanıyorum" dedi.

Online ortamda gerçekleşen imza töreni “Sınai Mülkiyet Hakları Webinarı" ile devam etti. Türk Patent ve Marka Kurumu ile Üniversitemiz iş birlikteliğinde düzenlenen 'Sinai Mülkiyet Hakları Temel Düzey Online Eğitim Semineri' ile marka, marka tescil ve tescil sonrası işlemler gibi konular hakkında akademisyenlerimize yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi.


Türk Patent ve Marka Kurumu ile Üniversitemiz Arasında Protokol İmzalandı