İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizin İlaç Ar-Ge Merkezi ile BIOSTI GmbH İmza Töreni Gerçekleşti 24.12.2020

Üniversitemiz ve BIOSTI GmbH işbirliği kapsamında, medikal ürünlerin ektsrakte edilebilen organik ve inorganik bileşenlerinin analizleri ve AET değerlendirmesi için imza töreni gerçekleşti. Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve BIOSTI GmbH Genel Müdürü Dr.Talat Buğur'un imzalarıyla Üniversitemizin İlaç Ar-Ge Merkezinde yapılacak analiz ve değerlendirme çalışmalarına başlandı.

Yapılan işbirliğinin her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, “Ülkemizdeki üniversiteler, enstitüler ve araştırmacı ilaç şirketleri ile beraber ülkemizin 'Milli İlaç Hedefini' gerçekleştirmeye katkı sağlamak, yeni ilaç aday moleküllerinin keşfi ve tasarımı için alt yapıyı genişletmek, üniversitenin ilgili birimlerindeki araştırmacıların uygun bir ortamda çalışmalarını gerçekleştirmelerine yardımcı olmak, üniversitedeki bilimsel faaliyetlerin niteliğini arttırmak, hastalıkların tanısı ve tedavi sürecinin izlenmesi için yeni ölçüm yöntemleri, ölçüm kitlerini tasarlayıp geliştirmek, Üniversitenin endüstriyel ve bilimsel proje yürütme potansiyelini arttırmak, İlaç sanayi, üniversiteler ve araştırma merkezlerine araştırma hizmeti ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla Eczacılık Fakültesi bünyesinde İlaç Ar-Ge Merkezimizi kurduk. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz işbirliği de bu amaçlara hizmet eden güzel bir adım oldu" dedi.

BIOSTI GmbH Genel Müdürü Dr. Talat Buğur “Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve BIOSTI GmbH arasında oluşturulacak iş birliği sayesinde ülkemizde teknolojinin geliştirilmesine katkı sağlanacak ve ülkemizde gerçekleştirilen AR-GE çalışmaları uluslararası platformda yerini alacaktır" diye konuştu.

Eczacılık Fakültesi Dekanımız ve Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Ceyhan Gören tarafından BIOSTI GmbH yöneticilerine hediyeleri takdim edildikten sonra tören sona erdi.


Üniversitemizin İlaç Ar-Ge Merkezi ile BIOSTI GmbH İmza Töreni Gerçekleşti