Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Kütüphane Kaynakları Kullanımı 7.01.2021

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 4 Ocak 2021 tarihinde 'Kütüphane Kaynakları Kullanımı' konulu etkinlik online olarak gerçekleştirilmiştir.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörü Sayın Öğr. Gör. Özlem YALÇINKAYA, kütüphane kaynaklarının türlerini (basılı kaynaklar, elektronik kayanklar, görsel-işitsel materyaller) açıklayarak sunumuna başlamıştır. Teknolojinin gelişmesiyle ve özellikle pandemi sürecinde e-öğrenme kavramının daha fazla gündeme geldiğini ve elektronik kaynakların kullanımının yaygınlaştığını aktarmıştır.

Sayın YALÇINKAYA, konuşmasının devamında elektronik kaynak kullanımının avantajlarını ve veri tabanlarına erişimin nasıl gerçekleştirildiğini anlatmıştır. Bezmialem Vakıf Üniversitesi

tarafından abone olunan kütüphane kaynaklarını ve kütüphane e-kaynaklar arama butonunun

(EBSCO Discovery Services) nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasını tamamlamıştır.

Sayın Prof. Dr. Türkinaz AŞTI ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN, konuşmalarının ardından soruları yanıtlayan Sayın YALÇINKAYA' ya teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırmıştır.

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Kütüphane Kaynakları Kullanımı