İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı 16.03.2021


14 Mart Tıp Bayramı Üniversitemiz Erich Frank Konferans Salonu'nda kutlandı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Dekanlarımız,  Dekan Yardımcılarımız Akademisyenlerimiz, Yöneticilerimiz ve Öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz “Hekim olmak, en başından en sonuna kadar zorlu bir yol, zorlu bir yolculuk… Hekim olacak kişiler bazı şeyleri göze almalı… Nedir bunlar? Birincisi; çalışmak, çalışmak, çalışmak Hiçbir zaman bitmeyecek bir tempo.  Çünkü bizim mesaimiz, çalıştığımız kurumların kapılarıyla, günlük kurallarla sınırlı değil… İkincisi; İletişim becerileri yüksek olmak. Bir hekimin empati yeteneği yüksek olmalı. Hasta ve hasta yakınları ile iyi iletişim kurabilmeli, motive edici bir dil kullanmalı ve duruma uygun davranabilmelidir.  Üçüncüsü belirsizliği tolere edebilme yeteneği.  Bilginin her daim değişebileceği bazen de belirsiz olduğu bir dünyada karar verici olmaya hazır olmak gerekiyor. Dördüncüsü ve en önemlisi ise merhamet ve vicdan sahibi olmak. Hasta ve hasta yakınlarının acı ve üzüntülerini anlayabilme ve onlara şefkatle yaklaşabilme meziyetine de sahip olmalıdır bir hekim. İnsanların kalbine dokunabilmeli ve en güç durumlarda dahi insani özellikleri ile acıları üzüntüleri hafifletebilmelidir. Bunların en canlısını hep beraber halen yaşamaktayız" ifadelerini kullanarak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Rektörümüzün ardından Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ramazan Özdemir “14 Mart Tıp Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Bezmialem Vakıf Üniversitesi gibi seçkin ve köklü bir geçmişe dayanan ve insan yaşamını her şeyin üstünde tutan, tüm güç koşullara karşın özveriyle çalışan siz değerli hekimlerimizle birlikte olmaktan ve Tıp Bayramı coşkusunu paylaşmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle belirtmek isterim" dedi. Özdemir “İlk tıp bayramı 14 Mart 1919'da işgal altındaki İstanbul'da tıp öğrencileri tarafından işgali protesto amacıyla kutlanmıştır. 1937 yılından beri ülkemizde 14 Mart resmen Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.  Dünya'nın diğer hiçbir ülkesinde böyle bir bayramın olmaması bizim için aslında büyük bir onurdur" şeklinde belirtti.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Merkez Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Arif Koytak da tüm çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak konuşmalarına başladı. Prof. Dr. Arif Koytak “Bir sağlık neferi olarak, bir canı kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için çalışmaktayız. Bu anlayışa sahip olduğunu bildiğim tüm çalışma arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını en içten duygularımla kutluyorum" dedi" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, Fakültemizde Başarı gösteren öğrencilerimize ve akademik unvan alan öğretim üyelerine tebrik belgelerinin takdim edilmesinin ardından 14 Mart Tıp Bayramı Programı, fotoğraf çekimiyle son buldu.


14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı