İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp ve Sağlık Bilimleri Kütüphanecilerini Bir Araya Getiren EAHIL Çalıştayı’ndaydık 19.08.2021

European Association for Health Information and Libraries (EAHIL) tarafından her sene düzenlenen ve tıp ve sağlık bilimleri kütüphanecilerini bir araya getiren EAHIL Çalıştayı, 2021 yılında 5-8 Temmuz tarihleri arasında "Crossing the Bridge: New Challenges, New Opportunities" temasıyla Marmara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Üniversitemizin desteğiyle düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, etkinliğe ana konuşmacı olarak davet edilerek, “Medical Education During COVID-19 and Its Future Implication" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Rektörümüzün sunumuna tüm akademik personelimiz ve öğrencilerimiz 'Learn Bezmialem Uzaktan Öğretim Portalı' üzerinden erişim sağlayabilmektedir.

Çalıştayda tıp ve sağlık bilimleri alanında uzmanlaşan Türk kütüphanecilerinin bir araya geldiği oturumda, EAHIL 2021 Sanal Çalıştayı Bilim Komitesi'nde yer alan Kütüphane Direktörümüz Öğr. Gör. Özlem Yalçınkaya “Professional Practices of Medical and Health Sciences Librarianship in Bezmialem Vakif University Library" başlıklı sunum yaptı.

Aynı oturumda EAHIL2021 Yerel Komitesi Eş Başkanlığını yürüten Kütüphane Sorumlumuz Öğr. Gör. Kübra Zayim Gedik “Professional Organization Between Medicine and Health Sciences Librarian in Turkey: University and Research Librarians' Association Medical and Health Sciences Platform" başlıklı sunumla tıp ve sağlık bilimleri kütüphaneciliği alanında mesleki tecrübelerini yurt içi ve yurt dışındaki meslektaşları ile paylaştı.  Ayrıca Öğr. Gör. Kübra Zayim Gedik, EAHIL Derneğinde 2021-2024 döneminde Türkiye Temsilcisi olarak görev yapan, 2020 yılında Türkiye'de tıp ve sağlık bilimleri kütüphaneciliği alanında yapılan çalışmaları EAHIL Derneği Konsey Toplantısında diğer ülkelerin temsilcilerine sundu.

Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü personelimizden Elif Kayı ve Öğr. Gör. Kübra Zayim Gedik, çalıştaya “The Impact of 'Sleeping Beauty' on Science: The Awakening of Coronavirus Publications" konulu poster çalışması ile katılım sağladı.

Link üzerinden poster çalışması videosuna erişim sağlayabilirsiniz

https://eahil.digicon.ist/the-impact-of-sleeping-beauty-on-science-the-awakening-of-coronavirus-publications/

Öğr.Gör. Kübra Zayim Gedik'in bir diğer poster çalışmasını Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç.Dr. Güssün Güneş ile hazırlamıştır.

“Investigation Of Social Activity And Meeting Platforms In The Pandemic Process In Terms Of Library Services" konulu çalışmaya link üzerinden erişim sağlanabilir.

https://eahil.digicon.ist/investigation-of-social-activity-and-meeting-platforms-in-the-pandemic-process-in-terms-of-library-services/



Tıp ve Sağlık Bilimleri Kütüphanecilerini Bir Araya Getiren EAHIL Çalıştayı’ndaydık