İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Ben İntörn Oldum Programı Gerçekleşti 1.09.2021


“Ben İntörn Oldum" programı 23-24 Ağustos tarihlerinde İntörnlüğe merhaba diyen tıp fakültesi öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti. Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen program, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük, Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. Ertan Çakır'ın açılış konuşmaları ve akademisyenlerimizin ders sunumları ile devam etti. Etkinliğe katılan intörnlerimiz, gerçekleşen program sayesinde; hekimliğe başladıklarında sahada en çok karşılaşacakları konularla ilgili bilgilerini pekiştirme ve bu konularla ilgili her biri kendi alanında duayen olan akademisyenlerimize soru sorma fırsatı buldular.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Yeni eğitim öğretim yılınız kutlu olsun. Hastanede olduğunuz sürece hastalara odaklanmanızı istiyoruz sizden. Derslerinizi de saha uygulamalarından arta kalan vakitlerde yapmak üzere planlamanızı yapmalısınız. Biz en iyi şekilde yetişmeniz için üzerimize düşeni yapacağız. Her şeyi sorun, aklınıza takılan konuların peşine düşün, tekrar edin, tekrar tekrar sorup sorgulayın. Amacımız; hastaya dokunmadan mezun olan öğrenciler değil, klinik deneyimleri olan iyi hekimler yetiştirmek" dedi.

Bir diğer açılış konuşmacımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük, konuşmasında “Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen 6.sınıf Koordinatörümüz Doç. Dr. Ayşegül Doğan Demir ve Koordinatör Yardımcımız Doç. Dr. Ertan Sönmez'e teşekkür ediyorum. Ayrıca destekleri için Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. Erkan Çakır'a da teşekkür ediyorum. Önemli bir konu başlığımız var ki o da aşılanma konusu… Yüz yüze eğitim süreci ve sahadaki mesainizin artması nedeniyle aşı konusunda her birinizin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, acil gibi COVID-19 açısından risk düzeyi yüksek bölümlerde hastalarla temasınız daha da yoğunlaşacak. Dolayısıyla maske, mesafe, hijyen kurallarının yanı sıra aşı dozlarının tamamlanması da önem arz etmektedir" uyarılarında bulundu ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugünkü program oldukça kapsamlı bir program ve sizlere temel oluşturabilecek şekilde hazırlandı. Özellikle Acil Tıp, Nöroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanları sizleri biraz zorlayacak. Hepinizin bu 2 günlük programdan maksimum seviyede faydalanmasını diliyorum."

Açılış konuşmacılarımızdan Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. Ertan Çakır, “İntörnlüğünüzün hayırlı olmasını diliyorum. Hekimlikte artık küçük hastane ya da büyük hastane, küçük ilçe ya da büyük ilçe fark etmiyor. Bizden mezun bazı arkadaşlar da İstanbul'un en yoğun hastanelerine tayin oldu. Dolayısıyla göreve başlamanız çok hızlı olabiliyor. Bir de geçmişte önemli vakalar, büyük hastanelere başvuruyordu fakat bugün durum tamamen bambaşka. Küçücük ilçe hastanelerine dahi önemli vaka başvuruları olabiliyor. Hekimlik güzel bir şey ve bu mesleği yaptığınız sürece öğrenmeye devam etmeniz gerekiyor. Öğrenme eşittir tekrar. Özellikle eğitim yaşamınız boyunca yani 1'inci sınıftan 6'ncı sınıfa kadar sürekli tekrar etmeniz gerekiyor. 1 ve 2'nci sınıfta birtakım şeylerin temelleri atılıyor. Biz yeni başlayan tıp öğrencilerimiz için müfredata 'Klinik Yansımalar' dersi koyduk. Hastalıkların kliniklerde nasıl karşılarına çıkabileceğine tüm yönleriyle vakıf olmalarını sağlayacak kritik bir ders bu. İlave olarak 1 ve 2'nci sınıflarda karne uygulamasına başlıyoruz. Bu uygulama kapsamında; örneğin, öğrenci fizyoloji laboratuvarında EKG çekmeyi öğrenecekse o sınıfı geçebilmek için en az 15 hastanın EKG'sini çekmesi gerekecek. Yani dikey ve yatay entegrasyonlarla eğitimi harmanladık, 1 ve 2'nci sınıftan itibaren kliniğe giriş uygulamalarıyla birlikte hekimlik sürecinin başlamasına odaklandık" dedi.

Ben İntörn Oldum' programının ilk ders sunumunu Tıp Fakültesi Dekanımız ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan Özdemir yaptı ve “Kalp" konusunu anlattı.

Programın birinci gününde ilk oturum “Çocuk Acilleri" başlığıyla Prof. Dr. Erkan Çakır başkanlığında gerçekleşti. “Nörolojik Aciller" başlığıyla gerçekleşen ikinci oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr. Ertan Sönmez yaptı. “Enfeksiyon ve Göğüs Hastalıkları" başlıklı üçüncü oturumu Prof. Dr. Meliha Meriç Koç modere etti. “Dahili Aciller 1" oturumunu Prof. Dr. Cumali Karatoprak, “Dahili Aciller 2" oturumunu ise Prof. Dr. Hacı Mehmet Türk yönetti. Dahili Aciller 2 oturumunda Rektörümüz ve Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Sıvı Elektrolit tedavisinde Temel Prensipler" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Birinci günün son oturumu “Psikiyatri" başlığıyla gerçekleşti ve moderatörlüğü Prof. Dr. İsmet Kırpınar gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününün ilk oturumunda “Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Acilleri" başlığıyla gerçekleşti ve oturum moderatörlüğünü Prof. Dr. Nusret Açıkgöz yaptı. “Cerrahi Aciller 1" başlığıyla gerçekleşen oturuma Doç. Dr. Enver Kunduz, “Cerrahi Aciller 2" başlığıyla gerçekleşen oturuma ise Prof. Dr. Ömer Soysal başkanlık etti. Cerrahi Aciller 2 oturumunda sunumunu gerçekleştiren Rektör Yardımcımız ve Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Tuncay “Açık ve Kapalı Kırıklarda Acil Tedaviler" konusunu ele aldı.

“Acilde Sık Karşılaşılan Durumlar" başlıklı oturumu Prof. Dr. Kazım Karaaslan modere ederken, “Temel Radyolojik Değerlendirmeler" başlıklı beşinci oturumu ise Prof. Dr. Mehmet Bilgin yönetti.

Programın son gününün son oturumunda, mezun olan öğrencilerimiz tarafından deneyim paylaşımı yapıldı. Her oturumda konuşmaların ardından intörnlerimiz akademisyenlerimize sorularını yöneltti. Program, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük' ün kapanış konuşmasıyla tamamlandı.



Ben İntörn Oldum Programı Gerçekleşti