İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
6’ncı Uluslararası İstanbul Fuarı’nda 6 Buluşumuz Ödül Kazandı 5.10.2021

EKNOFEST kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu, WIPO ve TÜRKPATENT iş birliğinde düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda akademisyenlerimiz 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda 20 farklı ülkeden 72'si yabancı toplam 254 buluş tanıtıldı. Üniversitemiz, 10 buluş ile katıldığı fuarda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Prof. Dr. İsmail MERAL ve Dr. Öğr. Üyesi Savaş ÜSTÜNOVA “İnsan ve Hayvan Bedeninde Kimyasal Ve Biyolojik Reaksiyonlar Oluşturarak, Antioksidan, Antiapoptik, Antiaging, Antiinflamatuar, Antibakteriyel, Antitoksik, Enerji Metabolizması Düzenleyici Etki Oluşturma ve Kan pH'sını Dengeleme Yöntemi" isimli buluşu ile altın madalya kazandı. Prof. Dr. Tolga Turan DÜNDAR, “Cerrahi Bipolar Mikromakas" buluşu ve Dr. Öğr. Üyesi Banu KILIÇ “Cerrahi Plak" buluşu ile gümüş madalyaya layık görüldü. Prof. Dr. Murat KARTAL ise “Zeytin (Oleae Europaea), Kekik (Origanum) Ve Tarçın (Cinnamomum) Ekstreleri Karışımından Viral Hastalıklara Karşı Koruyucu İçeceklerin Ve Bitkisel İlaçların Hazırlanması - Olivemix" buluşu ile üniversitemize bronz madalya getirdi.

Tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 


6’ncı Uluslararası İstanbul Fuarı’nda 6 Buluşumuz Ödül Kazandı