Üniversitemiz 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti 25.10.2021

Üniversitemiz 2021-2022 Akademik yılı töreniyle birlikte yeni eğitim dönemine “Merhaba" dedi. Törene T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan, Vakıflar Genel Müdürümüz Burhan Ersoy, Mütevelli Heyet Başkanımız Ahmet Akça, Mütevelli Heyet Üyelerimiz Bekir Hulusi Cansu, Fahrettin Özdemirci, Prof. Dr. Ahmet Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, açılış konuşmalarının ardından geçtiğimiz döneme dair üniversitemizle ilgili gelişmeleri aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Rektörümüzün ardından Mütevelli Heyet Başkanımız Ahmet Akça akademisyenlerimize teşekkür ederek yeni eğitim öğretim döneminin tüm Bezmialem ailesine hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulundu. Açılış konuşmalarına Vakıflar Genel Müdürümüz Burhan Ersoy devam ederek akademisyenlerimize seslendi. Kurucumuz Bezmialem Valide Sultan ve ecdadımızın bıraktığı tüm hayır eserlerinden minnetle bahseden Ersoy, iki asırlık sağlık tecrübemizin gelecek yüzyıllar boyu da devam edeceğine inandığını belirtti.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un ardından T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan bir konuşma gerçekleştirdi. Demircan, özellikle öğrencilerimize hayatlarında önemli yer tutacak tavsiyelerde bulundu. Demircan “Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda tarihe tanıklık etmiş bir merhamet ocağıdır" ifadelerini kullandı. Ardından Mütevelli Heyet Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Gül, “Pandemi ve Öğrettikleri" konulu akademik açılışın ilk dersini verdi.

Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören ardından Üniversitemiz Rektörlük binasında yer alan 'Bezmialem Valide Sultan Kültürel Mirası Sergisi' ve 'Dr. Fatma Şakir Memik Amfi' açılışı gerçekleşti.

Üniversitemiz 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti