İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
8 Türk Bilim İnsanının Ortak Projesi “En İyi Araştırma” Seçildi 2.11.2021

Üniversitemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Bekir İnan ve Teknoloji Transfer Müdürü Onur Yolay’ ın da yer aldığı 8 Tük bilim insanının ortak çalışması Singapur’da düzenlenen tıp kongresinde “En İyi Araştırma” seçildi.


Singapur’da düzenlenen AICT – AsiaPCR 2021 Kongresi’nde “En İyi Araştırma” ödülü alan “Investigation of Heavy Metals in Coronary Artery Tissues in Autoscopy Cases: Time for Paradigm Change?” konulu çalışmada, Prof. Dr. Ayhan Olcay, Doç. Dr. Esra Kasapbaşı, Doç. Dr. Emir Cantürk, Üniversitemiz Teknoloji ve Tranfer Ofisi Müdürü Biyolog Onur Yolay, Dr. Bekir İnan, Genetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan, Dr. Hasan Karaoğlu ve Dr. Ceyhun Küçük yer aldı.

Çalışmaya göre sigara alışkanlığı, tansiyon ve kolestrol seviyeleri, kalp-damar hastalıklarından kaynaklı ölümleri açıklamada yetersiz kalıyor. Bazı ağır metaller de damarlarda daralmaya ve kalp krizine neden oluyor. Bu bulgu, kalp krizlerinde bugüne kadar gözden kaçırılan detaylara ışık olabilecek.

Çalışmada emeği geçen Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Bekir İnan ve Üniversitemiz Teknoloji ve Transfer Ofisi Müdürü Biyolog Onur Yolay olmak üzere tüm akademisyenlerimize tebrik ederiz.




8 Türk Bilim İnsanının Ortak Projesi “En İyi Araştırma” Seçildi