İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Prof. Dr. Ayhan Ulubelen’in Anısına Ulus. Biyoaktif Doğal Ürünler Konferansı Düzenlendi 13.12.2021

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu'nun önderliğinde “Prof. Dr. Ayhan Ulubelen'in ebediyete intikalinin 1. yılı anısına, Üniversitemizde 30 Kasım 2021 günü “Uluslararası Biyoaktif Doğal Ürünler Konferansı" düzenlendi. Çevrimiçi olarak düzenlenen bu uluslararası konferansta, Türkiye'de doğal ürünler kimyası alanının öncülerinden ve doğal bileşiklerin yapı tayininde NMR (Nükleer manyetik rezonans) cihazını ülkemizde yoğun olarak kullanan ilk bilim insanı olan Profesör Ayhan Ulubelen'in akademik yaşamı boyunca yetiştirdiği değerli bilim insanları ve meslektaşları Profesör Ulubelen hakkında anılarını ve duygularını paylaştılar ve davetli konuşmacılar doğal ürünlerle ilgili bilimsel sunuşlar yaptılar.

Profesör Ulubelen'in doktora öğrencilerinden biri olan Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu'nun moderatör olduğu bu konferansın ilk oturumunda Prof. Dr. Atta-ur- Rahman, Prof. Dr. M. Iqbal Choudhary, Prof. Dr. İhsan Çalış ve Prof. Dr. Hüsnü Can Başer davetli konuşmacı olarak bilimsel sunumlarını gerçekleştirdi.

Anma konuşmaları kısmında Prof. Dr. G. Topçu, Prof. Dr. Ayhan Ulubelen'in akademik yaşamı ve ülkemize yaptığı tüm katkıları ve başarılarına dair bir sunum gerçekleştirdi. Duygulu bir sunumun ardından, Ulubelen ile çalışmış meslektaşları, doktora öğrencileri, ve konferansı izleyenler yazılı veya sözlü olarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Programın son oturumunda ise Prof. Dr. Reşat Apak, Prof. Dr. Ahsana Dar Farooq, Prof. Dr. Mahmud Miski, Prof. Dr. David. G. I. Kingston ve Prof. Dr. Geoffrey A. Cordell davetli konuşmacı olarak bilimsel sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program online platformlar üzerinden gelen soru, duygu ve düşüncelerin paylaşımı ve kapanış konuşmalarının ardından sona erdi. 


Prof. Dr. Ayhan Ulubelen’in Anısına Ulus. Biyoaktif Doğal Ürünler Konferansı Düzenlendi