İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
6. Uluslararası Bezmialem Ortopedi Buluşmaları Gerçekleştirildi 15.12.2021

​​​Gelenekselleşen “Bezmialem Ortopedi Günleri 11 Aralık 2022 tarihinde online ortamda “Primer Artroplastide Bugün Neredeyiz?” temasıyla gerçekleştirildi. Üç ana oturumdan oluşan programda alanında uzman 10’u uluslararası, 22 fakülteden ve 30 farklı ülkeden 700'den fazla ortopedi uzmanı ve 1400'ün üzerinde katılım sağlandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Rektör Yardımcımız ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Tuncay program başlangıcında açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Toplantının katılan herkes için verimli olmasını diliyorum. Gelecek yıl bu toplantımızı yüz yüze yapabilmeyi diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ise “Alanında uzman birçok değerli konuşmacılar ile online ortamda gerçekleştireceğimiz “6. Uluslararası Bezmiâlem Ortopedi Buluşmalarına” hoş geldiniz. Umarım hem verimli hem de başarılı bir program olur. Tüm katılımcılara katkıları için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Programın ilk oturumu olan “Omuz Seansının” moderatörlüklerini Prof. Dr. Sercan Akpınar ve Prof. Dr. Ata Can Atalar gerçekleştirdi. Oturumun ilk konuşmasını “Primer Anatomik Total Omuz Artroplastisi İçin En İyi Aday Kimdir?” başlığı ile Prof. Dr. Guiseppe Porcellini, “Primer Glenohumeral Osteoartritte RSA ne Zaman Yapılmalı?” konulu sunumunu Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Kerem Bilsel gerçekleştirdi.  Prof. Dr. Cladio Rosso “Stemless Artroplasti: Yeni Şampiyon Mu?”, Prof. Dr. Mehmet Demirhan “Komplikasyonları ve Problem Rsa'yı Nasıl Önleyebiliriz” ve son konuşmacı olarak Prof. Dr. Philippe Collin “Geleceğe Dönüş: Psi, Karma Sanal Gerçeklik, Robot” başlıklı konuşma ile ilk oturum başarıyla tamamlandı. Oturumun ardından tüm konuşmacılar moderatörlerin yönelttiği ve online platformlardan gelen soruları yanıtladı.

Programın ikinci oturumu olan “Kalça Seansının” moderatörlüklerini Prof. Dr. Daniel Kendoff ve Prof. Dr. Remzi Tözün gerçekleştirdi. Oturumun ilk konuşmasını “Total Kalça Artroplastisi” başlıklı sunumu ile Prof. Dr. Javad Parvizi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay “DAA Aracılığıyla Robotik Destekli THA” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Oturumun üçüncü konuşmasında Prof. Dr. Emre Toğrul “Kalça Displazisi Olan Genç Erişkinler” isimli sunumu, Dr. Akos Zahar “Kırık Vakalarında Birincil TKA” ve son olarak Prof. Dr. Murat Bozkurt “Zor Durumlarda THA” ile ikinci oturum başarıyla tamamlandı. Oturumun ardından tüm konuşmacılar moderatörlerin yönelttiği ve online platformlardan gelen soruları yanıtladı.
Programın üçüncü ve son oturumu olan “Diz Seansının” moderatörlüklerini Prof. Dr. Nurzat Elmalı ve Prof. Dr. Fahri Erdoğan gerçekleştirdi. Prof. Dr. Robert Hube “Zor Primer Total Diz Artroplastisi”, Doç. Dr. Fatih Yıldız “Robot Aracılığıyla Zor Birincil TKA”, Prof. Dr. Bülent Atilla “TKA'da Kinematik Nedir?” Dr. Samih Tarabichi, “Kararsız dizde TKA”, Elvire Servien “Robot UKA'nın Popülaritesini Yeniden Arttırabilir mi?” Prof. Dr. Nicolaas C Budhiparama “TKR’de Yeni Teknoloji: Son, Her Zaman En Büyük Mü?” oturumun ardından tüm konuşmacılar moderatörlerin yönelttiği ve online platformlardan gelen soruları yanıtladı.

Son oturumunda başarıyla tamamlanmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim bir kapanış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. İbrahim Tuncay “Çok verimli bir program oldu. Değerli bilgilerini katılımcılarımız ile paylaşan tüm konuşmacılarımıza ve programın koordinesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 


6. Uluslararası Bezmialem Ortopedi Buluşmaları Gerçekleştirildi