İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi 16.12.2021

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 29 Kasım Pazartesi günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bizlerin büyük bir tutkuyla yaptığı mesleğimizin doğrudan muhatabı yaratılmışların en kutsalı olan insandır. İnsanlara yardımcı olmak, onlara sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlamak ve bunu geliştirmek hepinizin birincil gördüğü vazifedir. Sizlerin varlığı ülkemiz sağlık hizmetlerindeki kalitenin artması açısından oldukça önemlidir.” şeklinde konuştu. Beyaz önlüklerini giyecekleri için oldukça heyecanlı olan öğrencilerimize seslenen Rektörümüz “Bugünden itibaren mesleğe adım atan her sağlık personeli gibi sizler de insanların sağlıklı yaşam sürmesi için uğraş veren gönül erleri olmaya adaysınız. Böylesi kutsal bir mesleğe ilk adımlarınızı atarken, ileride karşılaşabileceğiniz her zorlukta birazdan giyeceğiniz beyaz önlüğün ve edineceğiniz mesleki bilgilerin size büyük bir güç vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.​ Dr. Akcahan Gepdiremen törende açılış konuşması gerçekleştirdi. Gepdiremen “Sevgili öğrencilerimiz, sizlere yaklaşık 35 yıllık meslek yaşantımdan edindiğim tecrübelerden yola çıkacak birkaç öğütte bulunmak istiyorum. Öncelikle hastaların sizden şefkat beklediğini unutmayın. Meslek yaşamınıza atıldığınız zaman hastalarınıza şefkatle yaklaşmanız gerektiğini unutmayın. İkinci olarak sabırlı olmanız gerekiyor. Her türlü gergin hastayla, stresli kişiyle karşılaşabilirsiniz. Lütfen onlara karşı sabırlı olun. Üçüncü olarak güçlü olmanız gerekmektedir. Hem ruhen hem de bedenen güçlü olmanız gerekmektedir. Son olarak özellikle sağlık alanında çalışan her birey için çok önemli bir konu var ahlaklı olmanız. Her ne kadar zor şartlarda da çalışsak, son 2 yıldır pandemi şartlarında gece gündüz olmaksınız çalışsak da her türlü ahlaktan uzaklaşmamamız gerekiyor. Beyaz önlüklerinizde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz sırasıyla beyaz önlüklerini giydi. Tören toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi