İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi 16.12.2021

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020-2021 ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 15 Kasım 2019 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesini seçerek Bezmialem Ailesinin ferdi olan siz değerli öğrencilerimiz, emin olmalısınız ki eğitim yolunda büyük bir adım atmış oldunuz. Her birinizi bu adımınız için tebrik ediyorum.  Bugün beyaz önlüklerini giyen siz değerli öğrencilerim lütfen unutmayınız. Yapacağınız bu kıymetli mesleğin muhatabının yaratılmışların en kutsalı olan insanlar olacaktır. Her zaman bir derdi, bir sıkıntısı olan insanlar size gelecek ve sizlerden dertlerine derman olmanızı bekleyecekler… Sizler memleketin dört bir köşesinde bir çobanın, bir yaşlı teyzenin, geleceğimiz teminatı çocuklarımızın, annelerimizin, babalarımızın kısacası tüm insanlığın dertlerine derman olan gönül erleri olacaksınız. Bu kıymetli duyguyu hiçbir zaman unutmayın ve bu önlüğü her gün bu düşünceyle giymeye özen gösterin… Unutmayın ki sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Herkes tarafından bilinen “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” dizesi de bu düşünceyi bizlere ifade etmektedir." ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir de Rektörümüzün ardından bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Özdemir “Merhaba sevgili öğrencilerimiz ve değerli aileleri… Geçtiğimiz yıl yapamadığımız beyaz önlük giydirme töreninde bu yıl birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Değerli velilerimiz, evlatlarınız çok yoğun bir sınav maratonundan geçtiler ve Bezmialem ailesine katıldılar. Gerçekten bir aile diyorum çünkü üniversitemiz gerçek bir vakıf üniversitesidir ve çocuklarınız da gelecekte bunu çok iyi hissedecekler. Artık evlatlarınız için daha farklı bir süreç başlıyor. Daha uzun, daha zorlu ve daha meşakkatli… Sizler de evlatlarınıza her zaman destek olmaya devam etmelisiniz. Zor günler, zor geceler geçirecekler, yoğun sınav dönemleri olacak. Ama yolun sonunda göreceksiniz ki çok iyi birer hekim olarak hem sizlere hem de vatana hayırlı birer evlat olacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi öğrencilerimiz sırasıyla beyaz önlüklerini giydi. Tören, toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 


Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi