İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
TOTDER Set Eğitim Toplantısı: “Robotik Cerrahi ve Ortopedide Kullanımı” 12.01.2022

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ve TOTDER (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği) iş birliğinde 2021-2022 TOTDER Set Eğitim Toplantıları “Robotik Cerrahi ve Ortopedide Kullanımı" başlıklı program çevrim içi ortamda gerçekleşti.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı akademisyenlerimizden Prof. Dr. Nurzat Elmalı, programın moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Sunumlara geçilmeden önce kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren Elmalı, “Bugünkü toplantımızı siz değerli katılımcılarımızla birlikte yüz yüze gerçekleştirmeyi planlamıştık ama son günlerde artan COVID-19 vaka sayıları nedeniyle online platformlarda gerçekleştirme kararı aldık. Üniversitemiz ve TOTDER iş birliğinde gerçekleşen programda üniversitemizden akademisyenlerimiz sunumlarını gerçekleştirecek. Tüm katılımcılarımız için verimli bir toplantı olmasını temenni ediyorum." dedi

Programın ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Can Erdem “Bilgisayar Destekli ve Robotik Kol Yardımlı Cerrahinin Gelişimi" başlıklı sunumunda bilgi ve görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Erdem'in sunumunun ardından Dr. Muzaffer Ağır “Kanıta Dayalı Tıp Açısından Robotik Cerrahinin Günümüzdeki Yeri" adlı sunumunu tamamladı. Programın aynı zamanda moderatörü olan Prof. Dr. Nurzat Elmalı “Robotik Diz Artroplastisi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ise “Robotik Kalça Artroplastisi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Programda son olarak Doç. Dr. Fatih Yıldız ise “Özellikli Vakalarda Robotik Cerrahi" sunumunu yaptı.

Sunumlarının tamamlanmasının ardından online platformlardan gelen soruların yanıtlanması ve toplu bilimsel tartışmanın ardından program başarı ile tamamlandı. 


TOTDER Set Eğitim Toplantısı: “Robotik Cerrahi ve Ortopedide Kullanımı”