İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Gastroenteroloji 'nin 10. Yıldönümü JHU Akademisyenleri ile Kutlandı 11.02.2022

Gastroenteroloji 'nin 10. Yıldönümü JHU Akademisyenleri ile Kutlandı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı iş birliğinde “Gastroenterology 10th Year Anniversary" etkinliği düzenlendi. Türkiye ve Amerika'da eş zamanlı olarak Youtube ve Zoom üzerinden yayınlanan programı yaklaşık 230 kişi takip etti.

Programın moderatörlüğünü Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Hakan Şentürk ve JHU Terapötik Endoskopi Direktörü Prof. Dr. Mouen Khashab gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hakan Şentürk ve Prof. Dr. Mouen Khashab'ın açılış konuşmalarının ardından Öğr. Dr. Dr. İbrahim Hakkı Köker “Neoplastic Pancreatic Cysts: Known and Unknowns"başlıklı sunumu ile ilk oturum başladı. İkinci oturumda Meyerhoff İnflamatuar Bağırsak Hastalığı Merkezi'nden Doç. Dr. Florin Selaru “Targeted Antifibrotics For Strictures in Gl Tract" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

“Endoscopic Management of PSC and CCA" başlıklı sunumu ile Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Venkata S. Akshintala konuşmacılara bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Ardından yine JHU'dan Olaya Isabella Brewer Guiterrez “A Comprehensive Approach to Dsyphagia" başlıklı sunumunu aktardı.

Prof. Dr. Hakan Şentürk videolu vaka sunumu ile katılımcılarla birlikte interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Yoğun katılımlı program soru cevabın ardından sona erdi. 


Gastroenteroloji 'nin 10. Yıldönümü JHU Akademisyenleri ile Kutlandı