İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
IV. Canlı Omuz Cerrahisi Kursu Başarıyla Tamamlandı 24.03.2022

​​​Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'nin ortaklığında IV. Canlı Omuz Cerrahisi Kursu" etkinliği hibrit şeklinde Üniversitemiz Dekanlık Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kerem Bilsel ve Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Kursu Başkanı Prof. Dr. Ata Can Atalar'ın koordinesinde düzenlenen etkinliğe, yoğun hava muhalefetine rağmen yoğun bir katılım gerçekleşti.

Aynı zamanda online ortamda da yayınlanan programa Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay online olarak katılım gösterdi. Rektörümüz “Her yıl daha da gelişerek devam eden Canlı Omuz Cerrahisi Kursu'nun bu yıl da tüm katılımcılar için verimli olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ise “Yoğun ameliyat programım nedeniyle bugün aranızda yer alamadım. Ama özellikle asistanlarımız için oldukça verimli olduğunu düşündüğüm Canlı Omuz Cerrahisi Kursu'nun organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Kerem Bilsel de programda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Toplamda 8 oturumda gerçekleşen kursun ilk oturumunda “Proksimal Humerus Kırığında Revers Omuz Artroplastisi" başlığıyla gerçekleşen canlı ameliyatı Prof. Dr. Ata Can Atalar ve Dr. Onur Tunalı, moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Mustafa Özkan gerçekleştirdi.

“Artroskopik Çift Sıra Rotator Manşet Tamiri" başlığıyla banttan yayınlanan ikinci ameliyatı Prof. Dr. Kerem Canboğa yaparken, moderatörlüğünü ise Dr. Ulunay Kanatlı gerçekleştirdi. Yeniden Üniversitemiz ameliyathanesinden canlı olarak yayınlanan üçüncü ameliyatı ise “BİO -RSA" temasıyla Prof. Dr. Kerem Bilsel ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kapıcıoğlu başarıyla tamamladı. Moderatörlük koltuğunda ise Prof. Dr. Hakan Turan Çift oturdu.

Program verilen öğle arasının ardından, “Artroskopik Subskapularis Tamiri ve Bisesps Tenodezi" ameliyatı banttan yayınlandı. Prof. Dr. Barış Kocaoğlu'nun gerçekleştirdiği ameliyatı Doç. Dr. Mehmet Armangil modere etti.

Canlı olarak yayınlanan “Total Anatomik Omuz Artroplasti" ameliyatını İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın modere ederken, Doç. Dr. Ali Erşen ve Arş. Gör. Koray Şahin ise ameliyatı yaptı. “Artoskopik Bankart+HS Remplissage ameliyatını Prof. Dr. Hakan Turan Çift yorumladı, Prof. Dr. Cem Zeki Esenyel yorumladı.

 “Primer GH Artozda CAM" ameliyatını programın koordinatörleri Prof. Dr. Kerem Bilsel ve Prof. Dr. Ata Can Atalar yaparken, Doç. Dr. Ali Gereli yorumladı. Yoğun geçen programın son ameliyatı ise “Omuz Artroplastisinde Prep Planlama, VR ve Gelecek" başlığıyla Doç. Dr. Ali Erşen gerçekleştirirken, son moderatörlüğü ise Prof. Dr. Gazi Huri yaptı.

Özellikle asistan doktorlar için oldukça faydalı olan toplantının bu yıl dördüncüsü hibrit ortamda başarıyla tamamlandı. Canlı ve banttan olmak üzere toplamda 8 ameliyat katılımcılara sorunsuz aktarılırken, her oturumun ardından salondan ve online platformdan gelen sorular cevaplandırıldı. Program kapanış konuşmaları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


IV. Canlı Omuz Cerrahisi Kursu Başarıyla Tamamlandı