İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Teşhisten Tedaviye Temporomandibuler Eklem Rahatsızlıkları Konuşuldu 18.05.2022

​Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği iş birliğinde 2-3 2022 Nisan tarihleri arasında 'Teşhisten Tedaviye Temporomandibuler Eklem Rahatsızlıkları Sempozyumu' düzenlendi.

Sempozyuma uzun süredir yüz yüze programların gerçekleştirilememesi nedeniyle ilgi büyüktü. Üniversitemiz Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleşen sempozyumda, temporomandibuler eklem bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan yaklaşımlar ve alandaki yeni gelişmeler paylaşıldı. Öte yandan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi'nin geleceği olan uzmanlık ve doktora öğrencilerinin temporomandibuler eklem bozuklukları konusuna olan ilgi ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla temel bilgilere de yer verildi. Programda katılımcılar temporomandibuler eklem bozukluklarının rehabilitasyonunda kullanılan konservatif yaklaşımları, minimal invaziv ve son aşama cerrahi yaklaşımlarını deneyimli konuşmacılardan dinleme fırsatı buldu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz sempozyumun başlangıcında bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Doğan Dolanmaz “Mart ayında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz programımız kar yağışı nedeniyle erteleme durumunda kaldık. Bugün göstermiş olduğunuz yoğun katılıma çok teşekkür ediyorum. Sempozyumda temporomandibuler eklem bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan yaklaşımların ele alınmasının yanı sıra, alandaki yeni bilimsel gelişmeleri de paylaşılması beni heyecanlandırıyor. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İki günde toplamda 7 oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Bora Özden ve Doç. Dr. Mehmet Ali Altay oturum başkanları olurken, Prof. Dr. Hüseyin Avci Balcıoğlu “Tanıdan Tedaviye Temporomandibuler Eklemin Klinik Anatomisi", Doç. Dr. Mehmet Fatih Şentürk “Temporomandibuler Bozukluklarda Terminoloji ve Sınıflandırma, Prof. Dr. Burcu Baş Akkor ise “Temporomandibuler Bozuklukların Patofizyolojisi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Prof. Dr. Hakan Tüz ve Doç. Dr. Emrah Soylu oturum başkanı olurken, Dr. Öğr. Üyesi Banu Kılıç “Temporomandibuler Bozukluklarda Kondil Pozisyonu ve Oklüzyonun Önemi: Ortodontik Yaklaşım", Doç. Dr. Ayşe Burcu Altan “Kraniyoservikomandibuler Bozukluklarda Kondil Pozisyonu ve Oklüzyonun Önemi: Ortodontik Yaklaşım", Prof. Dr. Kaan Orhan “Temporomandibuler Eklemin Değerlendirilmesinde Görüntüme Yöntemleri" başlıklı sunumlarda bilgilerini aktardı.

Yemek arasından sonra üçüncü oturumla devam eden sempozyumda Prof. Dr. Nükhet Kütük, Doç. Dr. Nihat Laçin oturum başkanı olurken, Prof. Dr. Sıdıka Sinem Akdeniz “Temporomandibuler Eklem Problemlerinde Klinik Değerlendirme" Prof. Dr. Ercüment Önder “Temporomandibuler Eklem Bozukluklarının Konservatif Tedavisi" Doç. Dr. Hatice Hoşgör “Temporomandibuler Eklem Bozukluklarında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Cumartesi gününün son oturumunda Prof. Dr. Erdem Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Gülfeşan Çanakçı oturum başkanı olurken, Doç. Dr. Özgün Yusuf Özyılmaz “Bruksizm ve Temporomandibuler Bozukluklarda Splint Tedavisinin Yeri" ve Doç. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş “Temporomandibuler Bozukluklar ve Orofasiyal Ağrı Tedavisinde Botulinum Toksin Uygulamaları" sunumu ile sempozyumun ilk günü sona erdi.

2 Nisan Pazar günü gerçekleşen sempozyumda beşinci oturumda Prof. Dr. Sıdıka Sinem Akdeniz ve Doç. Dr. Ayşe Özcan Küçük oturum başkanlığı koltuğunda oturdu. Prof. Dr. Nükhet Kütük “Temporomandibuler Bozuklukların Tedavisinde Artrosentezin Rolü", Prof. Dr. Reha Kişnişci “Temporomandibuler Eklem Artroskopisinde Temel Prensipler", Doç. Dr. Özge Doğanay “Temporomandibuler Eklemde Hipermobilite Tedavisi" başlıklı sunumlarını sundu.

Altıncı oturumda Prof. Dr. Doğan Dolanmaz ve Doç. Dr. Ahmet Altan oturum başkanı olurken, Prof. Dr. Sina Uçkan “Kondiler Hiperplazi", Prof. Dr. Alper Alkan “Temporomandibuler Eklem Ankilozu ve Cerrahisi", Prof. Dr. Selçuk Basa “Açık TME Cerrahisi" sunumları ile tamamlandı.

Sempozyumun son oturumunda Prof. Dr. Burcu Baş Akkor ve Doç. Dr. Mehmet Fatih Şentürk oturum başkanı olurken, Prof. Dr. Umut Tekin “Dijitalden Cerrahiye TME Fossa Protezleri", Prof. Dr. Altan Varol “Total TME Protezleri" ve son konuşmacı olarak Prof. Dr. Erdem Kılıç “Ortognatik Cerrahinin Temporonmandibuler Ekleme Etkisi" başlıklı sunumuyla oturum sona erdi.

Soru cevap ve kapanış konuşmalarının ardından program sona erdi.  ​


Teşhisten Tedaviye Temporomandibuler Eklem Rahatsızlıkları Konuşuldu