İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
5’inci Ulusal Tıp Kongresi Başarı ile Tamamlandı 27.06.2022

Üniversitemizin destekleriyle Tıp Fakültesi öğrencilerimizin koordine ettiği 5'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bu yıl 'Cerrahi ve İnovasyon' temasıyla gerçekleşti.

3 gün süren kongreye Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Teoman Aydın ve Prof. Dr. Özlem Su Küçük, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile kongrenin sosyal konuşmacısı olan Prof. Dr. İlber Ortaylı katılım gösterdi.

Bu yıl 5.si düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, Kongre Başkanı Stj. Dr. Yusuf Sadık Pişkin'in açılış konuşmaları ile başladı. “Kongre hazırlık sürecinde üniversitemizin sonsuz destekleri ve kongre ekibimin özveri çalışmaları sonunda özlemle beklediğimiz bugüne ulaştık. Sizleri üniversitemizde 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde ağırlamaktan bir kez daha onur ve mutluluk duyuyoruz. Deneyimli hocalarımızın yol göstericiliğinin yanı sıra sizlerin de heyecanından yararlanmak istiyor ve bu birkaç günü en güzel anılarla doldurmak istiyoruz. Hepimiz için verimli bilim dolu eğlenceli bir kongre olmasını temenni ediyor şahsım ve kongre ekibim adına sizleri saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek gerçekleştirdiği sunumda kurum dışından gelen öğrenci ve akademisyenlere Bezmiâlem'in ayrıcalıklarından kısaca bahsetti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, aynı zamanda kongre danışmanı olan Prof. Dr. İbrahim Tuncay yurtdışı toplantısı sebebiyle kongreye video konferans ile katılım sağladı. Açılış videosunda “Kıymetli arkadaşlar kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun kongrenin ikinci gününde siz değerli katılımcılarla birlikte olmak için sabırsızlanıyorum. Başarılı bir toplantı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

PROF. DR. RÜMEYZA KAZANCIOĞLU: “ÖĞRENCİLİK YILLARINIZDA BÖYLE BİR KONGREDE GÖREV ALMAK ÇOK KIYMETLİ"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Üniversitemiz, sağlıkta iki asırlık tecrübesiyle çıktığı bu yolda deneyimli kadrosu ve seçkin öğrencileriyle büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bu yıl Cerrahi ve İnovasyon temasıyla gerçekleşecek olan 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongremizin her kademesinde görev alan, emek sarf eden öğrencilerimize de değinmeden geçemeyeceğim. Kuşkusuz ki öğrencilik yıllarınızda böyle bir kongrede görev almanın ne kadar kıymetli olduğunu bundan sonraki öğrencilik ve meslek hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. 3 gün boyunca yoğun bir şekilde geçecek olan bu programda farklı konu başlıklarıyla panellerde bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak değerli akademisyenlere ve sunumlarını gerçekleştirecek kıymetli öğrencilerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

AHMET AKÇA: “GENÇLERİMİZ ÖĞRENCİYKEN BÖYLE İŞLERİ BAŞARMALARI BENİ ÇOK UMUTLANDIRDI"

Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça konuşmalarına katılımcıları selamlayarak başladı. Akça: “Burada bulunmanın, sizlerle beraber olmanın ve sizlere hitap etmenin, bu kadar genci bir arada görmenin heyecanını hissediyorum. Toplumun neresinde bulunursanız bulunun hayatı iyi değerlendirmeli her durumda kaliteniz ve disiplininizden ödün vermemelisiniz. Ne hizmet verirseniz verin muhatabınız yaratılmışların en hayırlısı insandır ve bizler insan olarak birbirimize saygı duymalıyız. İyi insan olmak mecburiyetindeyiz iyi insan olduktan sonra ancak iyi doktor olunabilir. Hangi mesleği yaparsak yapalım onu iyi insan olarak iyi icra edersiniz. Şefkati merhameti yüreğinizde hissetmiyorsanız içinizde taşıyamıyorsanız inanın yaptığınız işten hayır da gelmeyecektir. Bezmiâlem Valide Sultanın da bu müessesi kurmasının gayesinin altında insana duyduğu saygı, şefkat ve merhamet duygusu var. Bu müesseseye hizmet eden herkes kendini çok şanslı hissetmeli. Dolasıyla bu kongreyi çok değerli buluyorum gençlerimiz öğrenciyken böyle işleri başarmaları beni çok umutlandırdı" ifadelerini kullandı.

Kongrenin sosyal konuşmacılarından Prof. Dr. İlber Ortaylı İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? konulu söyleşiyle öğrencilerimizle bir araya geldi. Söyleşi ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Öğrencilerle sohbetin ardından Rektörümüz tarafından Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Bezmialem Valide Sultanın Prestij kitabı takdim edildi. Farklı konu başlıkları içeren bilimsel oturumlar ve sözlü sunumların ardından konuşmacılara ve öğrencileri plaket ve fidan dikim belgesi takdim töreni gerçekleştirildi. Akşam yemeği ve atölyeler sonrasında kongrenin ilk günü sonlandı.

Türkiye'nin her köşesinden katılım gösterilen 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin ikinci günü alanında yetkin akademisyenlerin ve öğrencilerin sunumları ile devam etti. Sosyal konuşmacı oturumu kapsamında Galatasaray Spor Kulübü Futbol Şubesi Yardımcı Antrenörü Levent Şahin ve Emekli Teknik Direktör Rasim Kara tarafından “Teknik Adam Gözüyle Sporcu Sağlığı" konusu ele alındı. Oturumların sonunda tüm konuşmacılara plaket takdimi gerçekleştirildi. 5. Ulusal Tıp Kongresi iki gün boyunca başarılı bilimsel oturumlar ve workshopların ardından kongre gala yemeği ve tekne turu ardından başarıyla tamamlandı.


5’inci Ulusal Tıp Kongresi Başarı ile Tamamlandı