İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Hekimliğe Merhaba Dedi 5.07.2022

Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hekimliğe Merhaba" etkinliği, Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencilerine yönelik olarak her yıl düzenlenen “Hekimliğe Merhaba" etkinliği, Abdülhamid Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük ve Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. Erkan Çakır katıldı.

“Eğitim Ve Hayat Birbirine Çok Benzer"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörümüz Prof. Dr. Erkan Çakır, hayatla eğitimin birbirine çok benzediğinin altını çizerek “Hayat da eğitim de bir bütün. Hayatta da eğitimde de sürekli yenilenme, değişim, güncellenme söz konusu" dedi. Özellikle tıp alanında eğitimin hiç bitmediğini kaydeden Prof. Dr. Çakır, mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası eğitimin de birbiriyle çok ilişkili olduğunu söyleyerek öğrencilere başarılar diledi.

“Çok Verimli Bir Eğitim Hayatı Geçirdiniz"

Prof. Dr. Çakır'dan sonra kürsüye gelen Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Semra Özçelik ise, bu yıl mezun olacak olan 6'ncı sınıf öğrencilerle aynı yıl üniversitemizde göreve başladığını hatırlatarak, “Altı yılda eğitim bilimi için gereken ne varsa hepsini birlikte yaşadık. En büyük zorluk COVID-19 pandemisi idi. Pandemiye eğitiminizin en zor döneminde yakalandık. Telafi için çok uğraştık. Ancak bunlara rağmen başta intörnlük eğitiminiz olmak üzere buradaki tüm eğitim hayatınız çok verimli geçti diye düşünüyorum" dedi.

“Sizler Artık Genç Meslektaşlarımızsınız"

Konuşmasına “Sizleri artık öğrencilerim olarak değil genç meslektaşlarım olarak görüyorum" diye başlayan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Zor bir sınavı aşarak buraya geldiniz, zor bir eğitimden geçtiniz. Bilimsel eğitime çok önem veren bir fakültede eğitim aldınız. Umarım hepiniz hem iyi birer hekim olarak hem de burada hoş bir seda bırakarak mezun olursunuz" ifadelerini kullandı.

“Hekimlik Öncesi Özet Bilgiler"

Son açılış konuşması için kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, etkinliğin hekimlik öncesi bir çeşit özet olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Özdemir, “Bu etkinlikte edindiğiniz bilgiler, yarın hekim olarak göreve başladığınızda çok sorununuzu çözecek, pratik ve özet bilgiler olarak planlandı. Şu an hepinizin aklında Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) olduğunu biliyorum, ancak TUS'un her şey olmadığını da bilmeniz gerekir" ifadelerini kullandı.

İlk Oturum: Acil Vakalar

Açılış konuşmasının ardından etkinliğin “Dahili Aciller" başlıklı ilk oturumu, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nefroloji Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Meltem Gürsu'nun moderasyonuna, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun sunumuyla başladı. Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Sodyum Ne Kadar Önemli" başlıklı sunumunda sodyumun yaşam ve vakalar için önemini anlatırken, hiponatremi, türleri, teşhisi ve tedavi yöntemlerini örnek vakalarla aktardı. Sunumunun sonunda öğrencilere seslenen Rektörümüz, “Hasta sadece laboratuvardan ibaret değildir. Kimse bir derdi, bir şikayeti olmadan hastaneye gelmez. Bu nedenle vaka üstünde çalışırken şikayetlere odaklanın. Gereksiz tahlil, görüntüleme ve sevklerden kaçının" şeklinde konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Kardiyak Aciller" başlıklı sunumunda hipertansiyon hakkında detaylı bilgiler verdi. Hipertansiyon için “İnsanın en yakın dostu" diyen Prof. Dr. Özdemir, “Çünkü bu hastalık sizi ömür boyu gölge gibi takip eder ve sürekli sağlıklı yaşamaya yönlendirir. En ufak bir hatanızı ise asla affetmez, kalp yetmezliği ve inme başta olmak üzere, çok ağır biçimde cezalandırır" dedi. İlk oturumun son konuşmacısı olarak kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük ise “Dermatolojik Aciller" başlıklı sunumunda anjioödem, ürtiker, anaflaksi ve ilaç reaksiyonlarını örnek vakalarla anlattı.

İki Günde 9 Ayrı Oturum

Öğrencilerin pratisyen hekimlik kariyerlerinin yanında, günlük hayatta ve uzman hekimlikte karşılaşabilecekleri olaylara yönelik temel bilgiler edinmesini ve bunları pekiştirmesini amaçlayan program, 2 gün sürdü. Göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kadın hastalıkları ve doğum, çevresel aciller, çocuk acilleri, dahili aciller, nörolojik aciller, geriatrik ve ortopedik vakalar ve küçük stajlar gibi başlıklarda toplam 9 oturum olarak gerçekleştirilen etkinliğin sonunda ayrıca 6'ncı sınıf öğrencilerimiz deneyim paylaşımlarında bulundu.


Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Hekimliğe Merhaba Dedi