İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
15 Temmuz Şehitlerimizi Andık 28.07.2022

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminde kaybettiğimiz aziz şehitlerimizi ve kıymetli gazilerimizi anmak amacıyla Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Yöneticilerimiz başta olmak üzere, üniversitemiz mensuplarının katılımlarıyla o karanlık gecede verdiğimiz 251 şehitten biri olan ve mezarı Şehzadebaşı Cami bahçesinde bulunan merhum Prof. Dr. İlhan Varank kabri başında anıldı.

Öğrenci kulüplerimizden “Bezmialem Gençlik ve Etik Kulübü ve Şahsiyetten Medeniyete Kulübü" öğrencilerimizin organize etmiş olduğu hatmi şerif tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlandı ve Şehzadebaşı Cami avlusunda helva ikram edildi.

Kabir ziyareti ardından, Bezmialem ailesinden 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşayan yöneticilerimizin yer aldığı röportajlardan oluşan; Kurumsal İletişim Direktörlüğümüzün prodüksiyonunu yaptığı “15 Temmuz Belgeseli" Dekanlık Konferans Salonu'nda yöneticilerimizin katılımı ile seyredildi. Belgesel gösterimi esnasında duygusal anlar yaşandı.

Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi olanları anlatan ve darbe girişimine karşı mücadele ruhunu yansıtan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Fotoğraf Sergisi düzenlendi. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Merkez Hastanemizde, Rektörlük Koridorumuzda, Dekanlık Konferans Salonumuzda ve Dragos Hastanemizde sergilendi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi mensupları tarafından sergi ilgi ile karşılandı. Ayrıca sosyal medyamızda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 15 Temmuz özel görselleri paylaşıldı.

15 Temmuz Şehitlerimizi Andık