İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
5’inci Uluslararası İstanbul Fuarı’nda 6 Buluşumuz Ödül Kazandı 29.09.2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde, Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde, Dünya Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ve Avrupa Patent Ofisi (EPO)'nin uluslararası katkılarıyla 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'20 gerçekleşti.

Yaşanan COVID-19 Pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen törende Üniversitemize ve akademisyenlerimize ait 10 buluşumuzun sergilendiği ISIF'20'de Üniversitemiz, toplamda 6 ödüle layık görüldü.

Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Fatemeh Bahadori, 'Nanokompozit İçeren Biyoaktif Bir Bileşen ve Nano-Kompozit İçeren Montmorillonit Esaslı Biyoaktif Bileşen Üretmek İçin Bir Yöntem' adlı buluşu ile 'IFIA Best Academic' Ödülü'ne layık görüldü.

Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzman Araştırmacımız Dr. Beyza Göncü, “Paratiroit Taşıma Solüsyonu" adlı buluşu ile altın madalya kazandı.  Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı akademisyenlerimiz Prof. Dr. Şahbettin Selek, Dr. Öğretim Üyesi Hifa Gülru Çağlar ve Biyolog Âlime Sarıkaya 'Tam Otomatik Çinko Ölçüm Kiti' buluşu ile gümüş madalya ödülüne layık görüldü. Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Emrah Yücesan ve Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzman Araştırmacımız Dr. Beyza Göncü'nün ortak buluşu 'Paratiroit Dokusu Enzimatik Hücre İzolasyon Yöntemi' bronz madalya kazandı. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Güneş Bayır ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gültekin Bilgin'in ortak çalışması 'Karanfilin Probiyotik Yoğurdun Mikrobiyolojik, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerini Arttırmak İçin Kullanımı' bronz madalyaya layık görüldü. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı akademisyenimiz Doç. Dr. Alper Yenigün, 'Horlamayı Engelleyen Uyku Yastığı' buluşu ile üniversitemize bronz madalya getirdi.

Tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. ​


5’inci Uluslararası İstanbul Fuarı’nda 6 Buluşumuz Ödül Kazandı