İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
“Bezmialem Fitoterapi Merkezinde Üretilen Tıbbi Bitkisel Ürünlerin Klinikteki Kullanımları 16.11.2020


Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve Fitoterapi Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Murat Kartal başkanlığında "Bezmialem Fitoterapi Merkezinde Üretilen Tıbbi Bitkisel Ürünlerin Klinikteki Kullanımları" webinarı gerçekleşti. Hekim ve akademisyenlerimizin katıldığı programda; tıbbi bitkilerin endikasyonları ve geleneksel tıp alanındaki kullanımları ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Webinar konuşmacılarından Prof. Dr. Gülaçtı Topçu Bezmialem Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezimizde üretilen tüm sabit yağlarla ilgili detaylı bilgi aktarımında bulundu. Webinarın diğer konuşmacısı Prof. Dr. Murat Kartal ise Bezmialem Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezimizde üretilen çaylar ile ilgili bilgi verdi.

Bitkilerle tedavi anlamına gelen Fitoterapinin tanımını yaparak konuşmalarına başlayan akademisyenlerimiz, ülkemizin endemik bitki açısından oldukça zengin olması ve bitkisel hammaddeleri ile bitkisel ürünleri % 100 yerli olarak üretecek ve dünyaya pazarlayacak güce sahip olmasının da özellikle altını çizdi. Ayrıca akademisyenlerimiz konuşmalarının devamında, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarla destekleyici tedavideki etkisi kanıtlanan fitoterapiye yönelimin artmakta olduğunu vurgulayarak fitoterapi ürünlerinin de hekimler tarafından reçete edilmekte olduğunu belirttiler.

Modern dünyanın doğal ve sağlıklı yaşam talebinin karşılanmasında önemli bir role sahip olan "fitoterapi" alanı ile ilgili Üniversitemizde araştırma, eğitim ve uygulamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten konuşmacı akademisyenlerimiz, programa katılan tüm hekim ve sağlık personellerine teşekkür ederek webinarı sonlandırdı.


“Bezmialem Fitoterapi Merkezinde Üretilen Tıbbi Bitkisel Ürünlerin Klinikteki Kullanımları