İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
“Çinko Tanı Kiti” patentimiz, Rel Assay Diagnostics - MEGA Tıp Firmasına Lisanslandı 4.01.2021

Üniversitemizde Üretilen “Çinko Tanı Kiti" patentimiz, Rel Assay Diagnostics - MEGA Tıp Firmasına Lisanslandı

Üniversitemizin bilimsel çalışmaları sonucu elde edilen ürünler, Teknoloji Transfer Ofisimizin de çalışmaları sayesinde sanayileşme sürecini tamamlayarak kamuoyuna ve bilim camiasına kazandırılmaya başlandı.

Üniversitemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Şahbettin Selek tarafından geliştirilen “Çinko Tanı Kiti" patentimizi, 'Rel Assay Diagnostics- MEGA Tıp' firmasına lisanslandı.

Üniversitemiz Senato Odası'nda gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Şahbettin Selek, MEGA TIP Genel Müdürü Yasin Yolcu, Teknoloji ve Transfer Ofisi Müdürümüz Onur Yolay ve Patent Vekili / Destek Patent A. Furkan Akakuş katıldı.

Buluş ile ilgili olarak Prof. Dr. Şahbettin Selek şu ifadeleri kullandı: “Bizler, üniversitemizin bilimsel araştırma projelerine vermiş oldukları desteklerle tanı kitleri üzerine çalışıyoruz. Be yaklaşık 15 yıldır tanı kitleri üzerine çalışıyorum. Şuanda kendi hastanemizde yaklaşık dört tane bizim tarafımızdan geliştirilen tanı kitlerini kullanıyoruz. Bunların başında özellikle eser elementlerden çinko, bakır, fosfor gibi elementler bizim tarafımızdan geliştirilen ve kendi hastanemizde kullanılan kitler. Bu projemiz çinko ve bakır tanı kitlerinin sanayideki firmalarımız sayesinde dünyaya açılmasıyla ilgili. Birçok firmanın tanı kiti bulunmakta lakin bunlarda bazı sorunlar mevcut. Biz tüm çalışmamızı ve ARGE'mizi bunun üzerine geliştirdik. Dolayısıyla bu tanı kitleri elbette sanayicilerimizin desteğiyle artık diğer üniversitelerimize ve dünyaya açılmak istiyoruz" dedi.

MEGA TIP Genel Müdürü Yasin Yolcu “Bugün çok önemli bir anlaşma imzalamış bulunmaktayız. Ümit ediyorum ki bu anlaşma diğer kurumlarımıza örnek olur. Çünkü ülkemizde bilim insanımız var, sanayicimiz de var. Sadece bu ikisinin bir araya getirilmesi gerekiyordu. Çok şükür bugün de bunu başardık" şeklinde konuştu. Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Onur Olay “Teknoloji Transfer Ofisleri proje fikrinin oluşturulmasından, projenin gerçekleştirilmesine ve sonuçlarının patentlenmesi ve ticarileştirilmesine kadar olan süreçte aslında rol sahibi olan birimdir. Bu birim ülkemiz için oldukça önemli. Teknolojinin transfer edilmesi, sanayiye aktarılması, kamu yararına sunulabilmesi için ofislerin faal olarak çalışması ve desteklenmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu. Yapılan imza töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 



“Çinko Tanı Kiti” patentimiz, Rel Assay Diagnostics - MEGA Tıp Firmasına Lisanslandı