İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Nadir Hastalıklarda Genetik Tanı ve Sağlıklı Çocuk Sahibi Olma Yöntemleri Webinarı 4.04.2021

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde nadir hastalıklara dikkat çekmek ve nadir hastalıkların tanı yöntemlerini paylaşmak amacıyla düzenlenen 'Nadir Hastalıklarda Genetik Tanı ve Sağlıklı Çocuk Sahibi Olma Yöntemleri' webinarı gerçekleşti.

Her yıl üniversitemizde fiziki olarak gerçekleştirdiğimiz nadir hastalıklar etkinliğimiz bu yıl COVID-19 Pandemisi nedeniyle online ortamda gerçekleşti. Webinarın açılış konuşmasını aynı zamanda moderatörlüğünü Tıbbi Genetik Anabilim Dalı akademisyenlerimizden Uzm. Dr. Bülent Uyanık gerçekleştirdi. Uyanık “Nadir genetik hastalıklarda hastalıkların genetik tanısını, ailelerin sonraki gebeliklerinde hastalıklı çocuk olup olmadığının test edilmesini, embriyoların sağlıklı olup olmadığının test edilmesini, sağlıklı olanın anneye aktarılmasını, bu yollarla sağlıklı çocuk sahibi olma yöntemlerini aktaracağımız bir webinar olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Ardından Uzm. Dr. Bülent Uyanık “Nadir Hastalıkların Tanısında Genetik İncelemeler" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Uzm. Dr. Bülent Uyanık'ın ardından Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı akademisyenlerimizden Doç. Dr. Pınar Özcan “Genetik Ayıklama İçin Tüp Bebek" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Pınar Özcan'ın ardından Doç. Dr. Mehmet Serdar Küçük “Nadir Hastalıklarda Prenatal Tanı ve İzlenim" başlıklı sunumunu aktardı. Webinarda son olarak Prof. Dr. Volkan Baltacı, “Sağlıklı Çocuk Sahibi Olmanın Genetiği" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Gelen sorular katılımcılar tarafından cevaplanarak, kapanış konuşmalarının ardından webinar sona erdi. 


Nadir Hastalıklarda Genetik Tanı ve Sağlıklı Çocuk Sahibi Olma Yöntemleri Webinarı