İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
‘Hekimliğe Merhaba’ Etkinliği Gerçekleşti 3.06.2021

Üniversitemizin Hekimliğe Merhaba etkinliği 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencilerimize yönelik hibrit şeklinde gerçekleştirdiğimiz 'Hekimliğe Merhaba' programı Erich Frank Konferans Salonunda düzenlendi. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir açılış konuşmasında “Hazırlanan bu yoğun program siz öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirmesi anlamında oldukça önemli... Bunlar sadece teorik anlamda bilgi tekrarı değil, sahada da yardımcı olacak pratik bilgiler… Sizler için faydalı olacağına inanıyorum. TUS'ta ve sonrasındaki mesleki yaşamınızda başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca bu etkinliği düzenleyen ve programda yer alan tüm akademisyenlerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Erkan Çakır'ın yaptığı Çocuk Acilleri oturumunda Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, Dr. Selçuk Uzuner, Dr. Özden Türel konuşmalarını gerçekleştirdi. Dr. Azize Esra Gürsoy'un modere ettiği Nörolojik Aciller başlıklı oturumda Dr. Ferda Uslu, Dr. Mehmet Kolukısa ve Dr. Bahar Koyuncu konuşmalarını gerçekleştirdi.

3.oturum olan dahili aciller oturumunun moderatörlüğünü Dr. Cumali Karatoprak yaptı. Oturumda Dr. Ömer Celal Elçioğlu, Dr. Özcan Karaman, Dr. Güven Çetin sunumlarını gerçekleştirdi. 4.oturum yine Dahili Aciller başlığı altında gerçekleşti. Dr. Hacı Mehmet Türk'ün modere ettiği oturumda Dr. Hayrettin Daşkaya ve Dr. Mehmet Şükrü Sever sunumlarını gerçekleştirdi. 5. oturum Dr. Nusret Açıkgöz moderatörlüğünde Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Acilleri başlığı altında gerçekleşti. Oturumda Dr. Mahmut Uluganyan ve Dr. Fatmanur Okyaltırık sunum yaptı.

İlk günün son oturumu olan 6.oturum Cerrahi Aciller başlığı altında ve Dr. Ömer Soysal moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturumda Dr. Ertan Sönmez, Dr. İbrahim Tuncay, Dr. Kamuran Cumhur Değer, Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Dr. Fulya İlçin Gönenç sunumlarını gerçekleştirdi. Hekimliğe Merhaba etkinliğinin ikinci gününün ilk oturumu Dr. Meliha Meriç Koç moderatörlüğünde Enfeksiyon başlığı altında gerçekleştirildi. Oturumun konuşmacıları ise Dr. Bülent Durdu ve Dr. Fatmanur Okyaltırık oldu.

Acilde sık karşılaşılan durumlar başlığıyla gerçekleşen oturumun moderatörlüğünü ise Dr. Muharrem Kıskaç yaptı. Oturuma Dr. Ertan Sönmez ve Dr. Bahadır Taşlıdere sunumları ile katkıda bulundu. İkinci günün 3.oturumunun başlığı ise Radyoloji idi. Dr. Mehmet Bilgin modere ettiği oturumda Dr. Mehmet Ali Gültekin, Dr. Mehmet Bilgin ve Dr. Alpay Alkan sunumlarını gerçekleştirdi.

Dr. Bedia Özyıldırım tarafından modere edilen Halk Sağlığı / Etik Durumlar oturumunda Dr. Ayşegül Doğan Demir, Dr. İpek Esen Melez sunumlarını gerçekleştirdi. Psikiyatri başlıklı 5. oturumu Dr. Ali Güven Kılıçoğlu modere etti. Oturumda Dr. Özge Kılıç ve Dr. Fatma Akyüz Karacan sunumlarını gerçekleştirdi.

Deneyimler başlığı altında gerçekleşen etkinliğin son oturumunda Dr. Kerim Güler, Dr. Nurdan Güngören, Dr. Yusuf Furkan Özaltay, Dr. Sultan Meşe, Dr. Elif Nur Türkoğlu, Dr. Enes Dik konuşmalarını gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin 6 yıl boyunca yoğun bir şekilde geçirdikleri teorik ve pratik eğitiminin ardından meslek yaşamlarına başladıklarında acil ve saha pratiğinde ihtiyaç duyacakları bilgileri yeniden hatırlatmak amacıyla iki gün boyunca yoğun bir şekilde geçen program, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir'in kapanış konuşmasının ardından sona erdi.​


‘Hekimliğe Merhaba’ Etkinliği Gerçekleşti