İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
TÜBİTAK 1004 Destekli INFLAM-IST Platformu Lansman Töreni Gerçekleştirildi 9.09.2021


TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı Yüksek Teknoloji Platformları kapsamında İstanbul Üniversitesi yöneticiliğinde, Üniversitemiz, Koç Üniversitesi, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. ve Onko-Koçsel İlaçları ortaklığıyla oluşturulan INFLAM-IST platformunun geliştirdiği İnflamazom Aracılı Otoenflamatuvar Hastalıkların Takip ve Tedavisine Yönelik Biyogösterge ve İleri Teknoloji Ürünü İlaçların Geliştirilmesi' projesinin lansman töreni gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası'nda gerçekleşen lansman töreninde TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Ak, Proje Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Burak Erman, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. ve Onko-Koçsel İlaçları temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları yer aldı.

Lansmanda Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz “INFLAM-IST Platformu aracılığıyla gerçekleşecek bu kıymetli projeler ile ülkemize özgü sağlık sorunları üzerinden ilerleyerek, toplumda sık görülen hastalıklarda da kullanılabilecek yenilikçi ilaçların sağlık camiasına kazandırılması amaçlamaktadır. Bu projenin akademi ve sanayi iş birliğinin önemli örneklerinden birisini oluşturacağına inancım ve güvenim sonsuzdur" dedi. Rektörümüz, “Misyonu nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmek olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi, her zaman ülkemize ve dünyaya değer katacak bilimsel projelerin içinde yer almaktan onur duymaktadır. TÜBİTAK tarafından ilk kez başlatılan 1004 programı tarafından desteklenen INFLAM-IST platformu aracılığıyla gerçekleştireceğimiz projelerin şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi yürekten kutluyor, tüm paydaşlarımıza saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Tören yapılan konuşmaların ardından soru – cevap ve toplu hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi. 


TÜBİTAK 1004 Destekli INFLAM-IST Platformu Lansman Töreni Gerçekleştirildi