İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Türkiye’de İlk Fitofarmasi Uzmanlık Alanı Mezunu Üniversitemizden Mezun Oldu 16.09.2021

İlklerin Üniversitesinden bir ilk daha! Fitofarmasi Uzmanlık alanının Türkiye'deki ilk mezunu, Eczacılık Fakültesi Fitofarmasi Uzmanlık Öğrencimiz Ecz. Melike Nur Akbaş oldu.

Fitofarmasi, tıbbi bitkilerden elde edilen ve Farmakope normlarında standardize edilerek uygun şekilde doze edilmiş bitkisel tıbbi ürünlerin, tedavi protokolünce düzenlenerek, hasta sağlığının korunmasında ve iyileşmesinde hekimlerle birlikte danışmanlık görevini yapan; tedavide kullanılan bitkisel tıbbi ürünlerin hastaya ulaşması ve kullanılması sürecinin her basamağında görev alan eczacılara özgü bir uzmanlık alanıdır. Bu alanda Türkiye'deki ilk mezun Eczacılık Fakültesi Öğrencimiz Ecz. Melike Nur Akbaş oldu.

Uzmanımızın tez savunma ve uzmanlık bitirme sınavlarına Eczacılık Fakültesi Dekanımız ve Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Eczacılık Fakültesi Öğr. Üyesi ve Fitoterapi Merkez Müdürümüz Prof. Dr Murat Kartal, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanımız ve Fitoterapi Derneği Başkanımız Prof. Dr. Adem Akçakaya, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.  Emine Akalın Uruşak, Eczacılık Fakültemiz Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Öğr. Üyesi Vecdi Melih Altan, Eczacılık Fakültemiz Analitik Kimya Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şerife Evrim Tekkeli hocalarımız katıldı.

Değerli uzmanımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. 



Türkiye’de İlk Fitofarmasi Uzmanlık Alanı Mezunu Üniversitemizden Mezun Oldu