İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
'Kalp Kapak Tamir Atölyesi 21' Gerçekleşti 4.11.2021

Heart Valve Repair Studio'21 (Kalp Kapak Tamir Atölyesi'21)" isimli toplantı “Current Trends in Mitral Valve Surgery (Mitral Kapak Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar) konusuyla gerçekleşti.  Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Cengiz Köksal'ın moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda alanında pek çok uzman isim bir araya geldi.

 Avrupa'nın bu yıl düzenlenen en kapsamlı mitral kapak cerrahi toplantısı olan “Heart Valve Repair Studio'21", Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneğinin ev sahipliğinde 22-23 Ekim 2021 tarihlerinde yapıldı. Portekiz, İtalya, Fransa, Belçika ve Hollanda'dan konusunun uzmanı 7 kalp ve damar cerrahı ile 11 konuşmacı katıldı.  Toplantının organizasyon ve moderasyonunu San Rafael Üniversitesinde çalışan İtalyan meslektaşı Prof. Michele De Bonis ile yapan Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Cengiz Köksal, toplantıda “Kalbi Durdurmadan Mitral Kapak Değişim Ameliyatı" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Yaklaşık 500 kalp ve damar cerrahının katıldığı toplantıda ülkemizin yanı sıra Avrupa ve Latin Amerika'dan da çok sayıda katılımcı yer aldı. Öncelikle mitral ve triküspit kapak cerrahisindeki günümüz ve gelecek trendleri konuşulan toplantıda, özellikle kapak cerrahisinde gelecek yıllarda kullanım pratiğine girecek teknolojik ilerlemelere paralel yeni gelişen cihazlar ve bu cihazların hastalara sağlayacağı faydalar konuşuldu.

Toplantıda Portekizden Prof. Manuel Antunes 'Romatizmal Mitral Kapak Hastalıklarının Tamiri', Hollanda Maastrich Üniversitesi'nden Peyman Sardari 'Kapak Cerrahisinde Endoskopik Tedaviler', İtalya Milano dan Francesco Maisano 'Mitral Kapak Cerrahisinde Gelecek', Fransa'dan Gilles Dreyfus 'Triküspit Kapak Cerrahisinde Yapılanlar Yeterli Mi?', İtalya Pisa'dan Andrea Colli 'Atan Kalpte Mitral Kapak Tamiri' yine İtalya dan Michele De Bonis 'Yeni Rehberler Işığında Mitral Kapak Cerrahisi' konulu konuşmaları gerçekleştirdi. ​

'Kalp Kapak Tamir Atölyesi 21' Gerçekleşti