İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
II. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı Gerçekleştirildi 10.11.2021

​Diş Hekimliği Fakültemiz öğrencilerinin koordinesinde II. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı gerçekleşti. 06 – 07 Kasım tarihlerinde üniversitemiz Erich Frank Konferans Salonu'nda hibrid şeklinde düzenlenen çalıştayda, üniversitemiz ve diğer üniversitelerin diş hekimliği fakültesi öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Çalıştayın açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Dolanmaz gerçekleştirdi. Dolanmaz “Aslında geçtiğimiz yıl yapmayı planladığımız ama COVID-19 Pandemisi nedeniyle bir yıl ertelediğimiz öğrenci çalıştayımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza ve süreçte emeği geçen akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyor ve verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan çalıştayın ilk oturumda Prof. Dr. Erdem Kılıç “İmplantolojide Dijital Planlama" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kahve arasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölümü'nde ders veren Prof. Dr. Emrah Önder “Sağlık Veri Analitiği ve Yapay Zeka Uygulamaları" başlıklı sunum yaptı. Öğle arasından önceki son oturumda ise Prof. Dr. Atilla Arıncı onam formları başta olmak üzere “Hastalar, Hekimler ve Hukuk" başlıklı sunumda öğrencilere sağlık hukuku ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Öğleden sonraki oturumlarda Doç. Dr. Tuğba Türk “Bütünsel Endodonti ile Fark Yaratmak" başlıklı sunumunda öğrencilere endodonti alanının dünyadaki yeniliklerinden bahsetti. Çalıştayın ilk gün son oturumunda ise Doç. Dr. Salih Doğan “Pedodontide Genel Anestezi" başlıklı sunumuyla genel anestezi hakkında örnekli bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan workshop ile ilk gün başarı ile tamamlandı.

Çalıştayın ikinci gün ilk oturumunda Dt. Efe Çelebi “Yurtiçinde ve Yurtdışında Özel Kliniklerin Karşılaştırılması" başlıklı sunumuyla öğrencilerimize seslendi. İkinci oturumda Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gökmen Kurt “Dijital Ortodonti: Şeffaf Plak Tedavileri" sunumuyla öğrencilerimize şeffaf plak tedavi yöntemiyle ilgili görüşlerini ve tecrübelerini aktardı. Üçüncü oturumda Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özel “Maksillofasiyal Uygulamalarda Güncel Yaklaşımlar" başlığıyla sunumunu aktardı. Öğleden sonraki oturumlarda, Dr. Esra Bozbay “Güncel Estetik Yaklaşımları “Yüz ve Gülüş Tasarımı" Prof. Dr. Arzu Aykor ise “Estetik Diş Hekimliği Uygulamalarına Bütünsel Bakış" başlıklı sunumları ile çalıştay tamamlandı. İkinci günkü workshop'un ardından II. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


II. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı Gerçekleştirildi