İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme ve Beyaz Yaka Töreni Düzenlendi 16.12.2021

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme ve Beyaz Yaka Töreni 1 Aralık 2022 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Uğurlu, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Eğitim, hayatımız boyunca devam edecek ve bizlere her zaman yol gösterici olacak önemli bir pusuladır. Pırıl pırıl olan siz gençlerin eğitim hayatınızın önemli bir aşaması olan lisans eğitiminiz için Bezmialem’i tercih etmeniz, bizlere güvenmeniz, geleceğinizi ve hedeflerinizi emanet etmeniz bizleri gururlandırdı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak geçmişten aldığımız gücümüz ve deneyimimiz ile sizleri ileriye taşıyacağımızdan kuşkunuz olmasın. Bugünden itibaren mesleğe adım atan sağlıkçılar ve geleceğin yöneticileri olarak insanların en kıymetli varlıkları olan sağlıklarını korumaları için çalışan gönül erleri olacaksınız. Önce sağlık prensibiyle hareket eden üniversite ve hastanelerimizdeki her bir öğretim üyemiz, bu düşünceyle sizlere her zaman yardımcı olarak vatanına ve milletine faydalı birer birey olarak yetişmeniz için ellerinden geleni yapacaklardır. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile hayatınızda yepyeni bir sayfa açılıyor. Hem öğrencilik döneminizde hem de ilerideki meslek yaşamınızda biraz sonra giyeceğiniz beyaz önlüğü layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır. Eğitim öğretim hayatınız boyunca sizlere başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Uğurlu da törende açılış konuşması gerçekleştirdi. Uğurlu “Bir yıl önce salgın hastalıkla mücadele kapsamında alınan önlemler istinaden bu töreni gerçekleştiremedik. Bu sene her iki dönemimiz için de birlikte bir tören gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bezmialem Vakıf Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmayı kabul ettiğiniz ve aramızda olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum. Hem içtenlikle hem de gerçek bir vakıf üniversitesi olmasının bir yansıması olduğu için söylemek isterim ki, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmak tüm yaşamımızda hepimize bir misyon yüklüyor. Bu misyon insan değer vermeyi, hizmet etmeyi ve bunu Hakk’a hizmet olarak görmeyi gerektirmektedir. Üniversitemiz üstlendiği misyon gereği eğitimi kar amacı gütmeden en iyi imkanlarla gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Değerli velilerimiz, öğrencilerimiz bugün giydikleri beyaz önlükleri ve taktıkları beyaz yaka ile mesleğe ilk adımlarını atacaklar. İnşallah bu önlük ve yakanın hakkını verecekleri şekilde onları mezun etmeyi kendimize hedef kıldık. Kapımız her zaman sizlere ve evlatlarınıza açık. Bilin ki yapacağımız her şey onların faydasına olacaktır. İnşallah mezuniyet törenlerinde de sağlıkla bir arada oluruz.” açıklamalarında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Ergoterapi Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Odyoloji Bölümü öğrencilerimiz sırasıyla beyaz önlüklerini giyerken son olarak Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz de beyaz yakalarını taktı. Tören, toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 


Sağlık Bilimleri Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme ve Beyaz Yaka Töreni Düzenlendi