Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Hayata Gözlerini Yumdu 27.12.2021

Bezmialem Vakıf Gureba Hastanemizin, Doğum Bölümünün ilk kurucusu Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, hayatını kaybetti.
İstanbul Erkek Lisesi'nden birincilikle 1945’te mezun olan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden diploma aldı. İhtisasını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Haseki Hastanesi’ndeki 1. Kadın Doğum Kliniğinde, Ord. Prof. Dr. Tevfik Remzi Kazancıgil'in yanında yaptı ve 1955 yılında Kadın Doğum Mütehassısı oldu. Askeri hizmetini Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'nde yapan Yavaşça, sırasıyla Zeynep Kâmil Doğumevi, Taksim İlk Yardım Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi'nde Başasistanlık ve Şef Muavinliği görevlerini yapmıştır. Bezmialem Vakıf Gureba Hastanemizde, 1969’da açılan Şeflik imtihanını kazanmış ve 1976 yılına kadar Kadın-Doğum Kliniği Şefliği yaparak, Doğum Bölümünü kurmuştur. 1976 yılında naklen, Haseki Hastanesi Kadın-Doğum Kliniği Şefliğine atanmıştır. Bu süre içinde birçok Kadın-Doğum Mütehassısı yetiştirmiş ve 1 Ekim 1985’de aynı hastanenin Başhekimi olmuştur. Prof. Dr. Yavaşca 1980 yılında Amerika Birleşik Devletleri-Baltimore’daki Johns Hopkins Üniversitesi Hastanesi'nde "İdarecilik ve Aile Planlama Kurslarını" bitirmiştir.
Prof. Dr. Yavaşca mesleki hayatı esnasında; Tıp Dünyası, Şişli Hastanesi Bülteni, Zeynep Kâmil Hastanesi Bülteni, Vakıf Gureba Hastanesi Bülteni, Haseki Tıp Bülteni, ve Sağlık Bakanlığı Bülteni’nde yayınlanmış 54 bilimsel yayını bulunmaktadır. Hekimlik mesleği yanında klasikAlaeddin-Yavaşça.jpg Türk müziği besteleri ve icralarıyla, “Devlet Sanatçısı” unvanına layık görülen Dr. Yavaşça, meslek yaşamına 652 beste, 256 ödül sığdırmış, eserlerinin 82'sini görev yaptığı hastanelerde bestelemiştir.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’ya Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Hayata Gözlerini Yumdu