İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp Fakültemizden Gururlandıran Başarı 28.12.2021

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına yerleşen 39 üniversitenin 129 lisans programı arasında yer aldı. Türk Yükseköğretiminde bir ilk olarak mezunlarımıza yurt dışında birçok kolaylık sağlayacak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler logolarını Tıp Fakültesi diplomalarımızda kullanmaya hak kazandık. TYÇ'ye yerleştirilen 129 yükseköğretim programının öğrenme kazanımlarının kalite güvencesini sağladıkları YÖKAK tarafından onaylandı ve Yükseköğretim Kuruluna sunuldu.

Türkiye'deki 129 diploma programı mezunları, yükseköğretim ve üst ortaöğretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak otomatik tanınmasını sağlayacak.

AB'de mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin direktif gereği, profesyonellerin sınır ötesi hareketini mümkün kılarak yurt dışında mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarını sağlayacak. Lizbon antlaşması gereği akademik yeterliliklerin Avrupa'da ve Avrupa dışında tanınmasına imkân sağlayacak.

Tıp Fakültemizi ve değerli akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.
Daha fazla bilgi için tıklayınız.


Tıp Fakültemizden Gururlandıran Başarı