İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
TEKNOFEST’e Bezmiâlem Damgası! 5.05.2023

Üniversitemiz, bu yıl 8'incisi düzenlenen TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan (ISIF) 3 madalya ile döndü. Bir proje de TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin sağlık temalı sayılı üniversitelerinden biri olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, ülkemizin bilimsel ve teknolojik birikimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Üniversitemiz, bul yıl 8'incisi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan (ISIF) biri altın ikisi bronz üç madalya ile döndü. Ayrıca Eczacılık Fakültemizin geliştirdiği proje, TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülünü kazandı.

İşte ödül alan projeler

Yarışmalar kapsamında Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürümüz Onur Yolay'ın geliştirdiği “Koroner Arterlerde Önemli Atoskleroz Olan Dokularda Ağır Metal Birikimi İçin Bir Bileşim" adlı buluş altın madalya alırken, Bilgi Teknolojileri Direktörümüz Kadir Ataş'ın geliştirdiği Yapay Zeka Destekli Randevu Planlama Sistemi (Akıllı Randevu Sistemi-ARS) ise bronz madalya kazandı.

Eczacılık Fakültemize çifte ödül!

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Deniz Ceylan Tuncaboylu önderliğinde, 4'üncü sınıf öğrencilerimizden Hakan Avcı ve Burak Aydın tarafından geliştirilen “Isıya ve Işığa Duyarlı, Enjekte Edilebilir Akıllı Hidrojellerin Hazırlanması" projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nın “Sağlık" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Öğrencilerimiz törende ödüllerini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.

Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Deniz Ceylan Tuncaboylu ve Prof. Dr. Binnur Temel ve öğrencileri tarafından geliştirilen patent, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF 2023) bronz madalyaya layık görüldü.

Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TEKNOFEST’e Bezmiâlem Damgası!