2023 Yılı BAP Koordinasyon Birimi başvuru dönemleri ve toplantı tarihleri aşağıdaki gibidir.
| Başvuru Dönemi | Toplantı Tarihi |
1.Dönem | 6-10 Şubat | 23 Şubat |
Ek dönem | 3-7 Nisan (Sadece Öğrenci Projeleri Kabul edilmektedir.) | 20 Nisan |
2.Dönem | 5-9 Haziran | 22 Haziran |
3.Dönem | 4-8 Eylül | 21 Eylül |
4.Dönem | 4-8 Aralık | 21 Aralık |
BAP Koordinasyon Birimi' ne proje başvurusu yapacakların dikkatine:
- Proje yürütücüsü, en az alanında uzman veya doktorasını bitirmiş olmalıdır.
- BAP Koordinasyon Birimine yapılan proje başvurularında bir yılda ikiden çok projede "yürütücü" olunamaz. Bunun tek istisnası tez ve öğrenci çalışmalarıdır.
- Başvuru takviminde yer alan başvuru dönemi 5 iş günü süresini kapsamaktadır. Başvuru takviminde belirtilen son başvuru günü saat 16.00'a kadar başvurular kabul edilmektedir. Belirtilen gün ve saat sonrası iletilen dosya kabul edilmeyecektir.
- BAP başvuruları online olarak kabul edilmekte olup, elden dosya alınmamaktadır. (WeTransfer, Onedrive yoluyla mail ile iletebilirsiniz)
- Başvuru dosyasının imzalanacak alanları ıslak imza ile imzalanmalıdır. Aşağıda yer alan *1 numaralı listeye göre sıralanıp, taranmış bir şekilde tek pdf olarak online (WeTransfer, Onedrive vb.) başvuru yapılmalıdır, bap@bezmialem.edu.tr adresine başvurularınızı iletebilirsiniz. (Evrakların tarafımıza ulaştığına dair teyit maili almanız önemlidir.)
- Eksik evrakı olan ve elden dosya ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
- Yüksek bütçeli ve bilimsel açıdan değerli projeler için öncelikle dış kaynaklı destekler aranmasını ve aynı zamanda BAP bütçesinin dengelenmesini sağlamak amacıyla, Bezmialem Vakıf Üniversitesi BAP Koordinasyon Birimine yapılacak başvurularda 04.01.2023 tarihli Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Yönergesine göre, bütçe üst sınırı:
A. Standart Araştırma Proje Desteği (50.000 TL):
Amaç, tüm tam zamanlı öğretim üyesi ve tam zamanlı doktoralı çalışanların araştırmalarına destek sağlamaktır. Daha önce çeşitli projeleri için destek almış olan tam zamanlı doktoralı çalışanlar ve öğretim üyelerinin, yeni proje başvuruları değerlendirilirken daha önceki proje ürünlerinin (makale, bildiri, tez vb.) ve diğer kaynaklardan sağlanan desteklerin nitelik ve nicelikleri göz önüne alınır.
B. Tez Proje Desteği (Lisans/YL:27.500 TL, Doktora:40.000 TL)
Lisans bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tezi ile ilgili araştırma projelerini desteklemek üzere tasarlanmıştır. Lisans öğrencileri için proje konusu öğrencinin bitirme tez konusunu kapsamalıdır. Yüksek lisans öğrencileri için öğrencinin ders yükünü bitirmiş ve tez aşamasına geçmiş olması, doktora öğrencileri için ise yeterlilik sınavını başarmış ve tez aşamasına geçmiş olmaları koşulu aranır. Azami öğrencilik süresini doldurmuş doktora/yüksek lisans öğrencisi ile doktora projesi alınamaz.
C. Şartlı Araştırma Proje Desteği (75.000 TL):
TÜBİTAK 1001/1071/3501 gibi proje bütçesi 600.000 TL ve üzeri bir proje başvuru yapmış ve C puanı almış projeler için verilen destektir. Projenin en az bir tane Q1 veya Q2 araştırma makalesi ile sonuçlandırılması gerekmektedir. Aksi takdirde yürütücü 3 yıl süreyle BAP'ın herhangi bir desteğinden tekrar yararlanamaz.
Ek bütçe başvuruları, yeni proje başvurusu gibi toplantı gündemine alınmakta olup, başvuru takvimine göre kabul edilmektedir. Başvuru yaparken, ek ürün talep formu doldurularak konunun bilimsel çerçevede gerekçelerle açıklanması ve ilgili proformaların eklenmesi gerekmektedir.
- Ek bütçe başvurusu yapılırken toplam proje maliyetinin %50' si kadar ilave talep edilebilir. Ancak toplam proje maliyeti ilave kaynaklar da dahil bütçe üst sınırını aşamaz.
- Onaylanan projeler için; öngörülen proje süresine göre 6 ayda bir Ara Rapor, proje tamamlandığında ise Sonuç Raporu getirilmesi zorunludur.
1- Başvuru dosyası içeriğinde bulunması gereken evraklar:
- Yürütücü imzalı başvuru dilekçesi
- Başvuru formu
- Akademik kurul kararı, Anabilim dalı olmayan bölümler için fakülte ya da enstitü kararı
- Etik kurul onayı gerektiren bir çalışma ise, ilgili etik kurulun onayına dair karar yazısı
- Talep edilen her ürün için en az 3 adet proforma fatura
- Proje ile ilgili, full pdf 3 adet referans makale
2- Başvuru formu doldurulurken dikkat edilecek hususlar:
- Proje yürütücüsü ve yardımcı araştırmacıların projedeki görevleri belirtilmeli ve imzaları tam olmalı,
- Öngörülen toplam bütçe, TL cinsinden yazılmalı ve hesaplanırken KDV bedeli hesaplama içinde yer almalı,
- Amaç ve Kapsam literatür eşliğinde ve kaynak gösterilerek yazılmalı,
- Projenin materyal metodu ayrıntılı ve derinlikli bir şekilde ifade edilmeli,
- Denek sayılarının belirlenmesinde mutlaka bir biyoistatistik uzmanına başvurularak görüşleri alınmalı ve power analiz yapılmalı,
- Projenin özgün değeri, bilime ve insanlığa yapması öngörülen somut yararları ayrıntılı olarak yazılmalı gerekirse kaynak gösterilerek net ifade edilmeli,
- Proje bütçesinin ayrıntılı dökümünde; proje için gerekli olan her ürün/hizmet ilgili başlıklarda ayrı kalemler olarak gösterilmeli, her bütçe kaleminin toplam fiyatları TL cinsinden ve KDV dahil hesaplanmalıdır.