1-Başvuru Algoritması;KAV sistemine başvuru ve başvurunuzun onaylanarak klinik araştırmanın başlamasına kadar izlenilen sürece ait algoritma aşağıda yer almaktadır.

2-Online Başvuru (KAV)
-Kav Sistemi Nedir?
Klinik Araştırmalar Veritabanı, Başvuru Yönetim Sistemi ve Provizyon Sistemi olarak çalışan KAV-1 ve KAV-2 yazılımları, Sağlık, Eğitim, Bilişim, Ar-Ge çalışmaları yapmak için SAGİM (İstanbul Üniversitesi Teknokent Merkezi) bünyesinde geliştirilen bir projedir. Klinik araştırma projelerinin başvuru ve takip süreçleri bu sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir.
-Kav Sistemi Nasıl Kullanılır?
Kav Sistemi için tıklayınız.
-Kav Sistemine Giriş için tıklayınız.
3-Başvuru Ücreti
-İlk Başvuru Ücreti
Araştırmanızın İdari Değerlendirme öncesinde aşağıdaki hesap numarasına 5.000 TL + KDV yatırmanız gerekmektedir. Ödeme yaparken işlem açıklamasına Özgün Protokol ID'nizi yazmayı/yazdırmayı unutmayınız. (Hesap bilgileri daha sonra eklenecektir.)
-Klinik Araştırma Ücreti
KAV sistemine ait başvuruların onaylanması durumunda ise 1680589447 vergi numaralı "Bezmialem Vakıf Üniversitesi" için KAV başvuru formunda ve sözleşmede taahhüt edilen proje ödemelerinin Araştırmacı ödemelerinin aşağıdaki IBAN numarasına;
Vakıfbank Vatan Caddesi Şubesi
Hesap No: 00158007306323676
Iban: TR48 0001 5001 5800 7306 3236 76
Döviz hesap bilgileri:
Hesap sahibi : BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
Banka : Vakıfbank
Şube : Vatan Caddesi (0856)
IBAN EUR : TR700001500158048017497693
IBAN USD : TR920001500158048017497685
Hastane ödemelerinin ise aşağıdaki IBAN numarasına yapılması gerekmektedir.
Vakıfbank Vatan Caddesi Şubesi
Hesap No: 00158007297881491
Iban: TR04 0001 5001 5800 7297 8814 91
4-Bütçe
- Klinik Araştırma Merkez Bütçesi
Bezmialem Vakıf Üniversitesi,Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)/Klinik Araştırmalar Birimi olarak klinik araştırmaların kurum bünyesinde organizasyonu ve koordinasyonu, başvuruların alınması, değerlendirilmesi, eksikliklerinin veya yasal gerekliliklerinin tamamlanması, araştırmacıların koordinasyonu, görevlendirilmesi, bütçe ve döner sermaye muhasebe ve planlama işlerinin yapılması, ilgili yazılım ve otomasyonların planlanması ve takibi, kurumda klinik araştırma potansiyelini ve imkânlarını artırmak için eğitimler ve organizasyonlar düzenlenmesi faaliyetlerinin karşılığı olarak her başvuruda Merkez Bütçesi olarak ödenecek miktarı tanımlamaktadır.
- Sağlık Hizmetleri Bütçesi
Klinik araştırma çalışması için yapılan sözleşmede, çalışmaya dâhil olacak gönüllülere talep edilen sağlık hizmetleri kapsamında gönüllülere yapılacak sağlık hizmetlerinin ilgili sağlık tesisinden alınması için gereken bütçeyi tanımlamaktadır.
- Araştırmacı Bütçesi
Sağlık tesisinde gönüllülere yapılacak toplam sağlık hizmetlerinin, sağlık tesisinin hizmet standartları çerçevesinde gerçekleştirilmesi dışında, projede görevli öğretim elemanlarından ilgili klinik araştırma ile ilgili takip, karar, yorum, müdahale, analiz, rapor, değerlendirme, görüş ve benzeri katkıları için sağlık hizmetleri bütçesi dışında akademik danışmanlık olarak yapılan araştırmacı katkıları için ayrılan bütçeyi tanımlamaktadır.
- Dış Hizmet Alımları Bütçesi
İlgili klinik araştırma için yapılacak iş ve işlemlerinin başvuru yapılan merkezde yapılabilmesi için, merkezin veya ilgili sağlık hizmeti biriminin imkân ve kabiliyetlerinin yetmemesi durumunda, destekleyicinin bu hizmetleri dışardan satın alınabilmesi için merkez hesabına şartlı bağış olarak yatıracağı miktarı tanımlamaktadır. Bu miktarın tespiti, talep edilen hizmetlerin destekleyici tarafından belirlenen teknik şartnamesi ve özellikleri ile piyasa koşulları gözetilerek birlikte yapılacak sözleşme ve protokollerle belirlenmektedir.
- Mal ve Sarf Alım Bütçesi
İlgili klinik araştırma için yapılacak iş ve işlemlerinin başvuru yapılan merkezde yapılabilmesi için, merkezin veya ilgili sağlık hizmeti biriminin imkân ve kabiliyetlerinin yetmemesi durumunda, destekleyicinin bu mal veya sarf malzemeleri dışardan satın alınabilmesi için merkez hesabına şartlı bağış olarak yatıracağı miktarı tanımlamaktadır. Bu miktarın tespiti, talep edilen mal veya sarf malzemelerin destekleyici tarafından belirlenen teknik şartnamesi ve özellikleri ile piyasa koşulları gözetilerek birlikte yapılacak sözleşme ve protokollerle belirlenmektedir.