2017 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine 13.09.2017

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.
Adnan Menderes Bulvarı, Vatan Caddesi 34093 Fatih / İstanbul

Başvuru/Kayıt Koşulları

Aşağıda yer alan adım adım kayıt işlemlerini okumanız ve takip etmeniz, kayıt işlemlerinizi kolayca ve kısa sürede tamamlayabilmenizi sağlayacaktır.

*Web sayfasında yer alan Öğrenci Bilgi Kitapçığını dikkatlice okuyunuz.  Bilgi Kitapçığına online ulaşmak için tıklayınız.

1. Kesin kayda gelmeden önce ön kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. ÖSYM Ön Kayıt formunu doldurmayan öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleşmeyecektir. (Ön kayıtlar 13-19 Ağustos 2017 tarihleri aralığında online alınacaktır.)  Ön Kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

2. Kayıtta teslim edeceğiniz tüm belge ve formları, doğru ve eksiksiz hazırlayınız. İleride çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyabileceğinizi düşünerek, teslim edeceğiniz tüm belgelerin birer kopyasını alarak kendinizde saklamayı unutmayınız.

3. Tam Teşekküllü Devlet ya da Üniversite Hastanesinden 5 Doktor Onaylı Sağlık Kurulu Raporunu mutlaka kayda gelmeden önce çıkartmanız gerekmektedir. Bezmialem Üniversitesi hastanesinden de sağlık raporu verilmektedir. Bunun için Sağlık Kuruluyla görüşebilirsiniz. (0212 453 17 00 Dâhili:1844)

4. Kayıt işlemlerinizi tamamlayabilmek için, 13-19 Ağustos 2017 tarihlerinde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Vatan Caddesi kampüsüne gelerek, kayıt masalarındaki görevlilere belge ve formlarınızı şahsen (ya da Noter Vekâleti ile) teslim ediniz.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1.      ÖSYM Sınav/Yerleştirme Sonuç Belgesi Çıktısı

2.      Lise Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi Aslı

*2017 ÖSYS ile kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

3.      Sağlık Kurulu Raporu

*Tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinden, en az 5 Dr. Onaylı "Sağlık Kurulu Raporu

*Sağlık raporu alınması birkaç gün sürdüğünden kayıt tarihinizden önce mutlaka çıkartmış olmanız gerekmektedir. *Özel hastanelerden alınan raporlar geçerli değildir.

Bezmialem Üniversitesi Hastanesinden sağlık raporu verilmektedir. Üniversitemiz Sağlık Kurulu iletişim: 0 212 453 17 00 Dâhili:1844

4.      6 Adet Vesikalık Fotoğraf

*Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıyabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.

5.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Aslının kayıt sırasında ibraz edilmesi koşuluyla arkalı önlü fotokopisi gerekmektedir.

*Sürücü belgesi kabul edilmez.

6.      Ücret Ödemesi (ÖSYM Tam Burslu Öğrenciler Hariç)

*Banka ödemesini gerçekleştiren öğrencilerin Mali ve İdari işler Direktörlüğünde gerekli kontroller yapıldıktan sonra Kaydı Açılabilir belgesini Öğrenci İşleri Direktörlüğüne teslim etmesi ve kaydını tamamlaması gerekmektedir.

7.      Askerlik Durum Belgesi

Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilmesi istenen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.