Page 29 - aktuel-16

Basic HTML Version

BezmiâlemAktüel 2017 /
29
n
1 çay kaşığı toz zerdeçal
n
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
n
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Faydalı Zerdeçal Karışımı
ZERDEÇAL KULLANIM
ÖNERİLERİ
Toz edilmiş 1 çay kaşığı zerdeçalı küçük
bir kap içerisine koyun, daha sonra
üzerinesızmazeytinyağıvetazeçekilmiş
karabiber koyup karıştırın. Ortaya çıkan
malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra 10
dakika dinlendirin. Her derde deva olan
bu karışımı; fonksiyonel gıdanız olarak;
günde 3 kez sabah, öğle ve akşam
mutlaka tüketmeniz gereklidir. Kullanım
kolaylığı için salataların üzerine,
yoğurtla veya yemeklere ilave ederek
kullanabilirsiniz.
ZERDEÇAL
Malzemeler
*
1 adet orta boy soğan
*
1 yemek kaşığı tereyağ
*
1 yemek kaşığı sıvıyağ
*
1 yemek kaşığı un
*
1 adet küp küp doğranmış havuç
*
1 adet küp küp doğranmış
orta boy patates
*
1 su bardağı kırmızı mercimek
*
1 yemek kaşığı pirinç
*
1 yemek kaşığı bulgur
*
Bir tutam tuz
*
1 tatlı kaşığı zerdeçal
*
4 su bardağı su
Yapılışı
Çorba tencerenize tereyağ ve sıvıyağı ekleyin.
1 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun. Kokusu
çıkınca havuç, patates, kırmızı mercimek, pirinç
ve bulguru ekleyin. Daha sonra suyunu ekleyin.
Tuz vs zerdeçalı ekleyip pişirin. Piştikten
sonra blenderdan geçirin. Dilerseniz taneli
olarakta yiyebilirsiniz. Ayrıca çorbamız çok sulu
olmamasını öneririz.
ÇORBASI