2015-2016 Yeni Kayıt Hk. Bilgilendirme 24.07.2015

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor,

Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Fatih Kampüsümüze bekliyoruz.

Aşağıda yer alan adım adım kayıt işlemlerini okumanız ve takip etmeniz, kayıt işlemlerinizi kolayca ve kısa sürede tamamlayabilmenizi sağlayacaktır.

·          Öğrenci Bilgi Kitapçığını dikkatlice okuyunuz.

Bilgi Kitapçığına online ulaşmak için tıklayınız.

·          Kesin Kayda gelmeden önce “ubs.bezmialem.edu.tr” adresinden sol taraftaki ÖSYM Ön Kayıt formunu doldurunuz. (Ön kayıtlar 29.07.2015 tarihinde alınmaya başlanacaktır)

·          Kayıtta teslim edeceğiniz tüm belge ve formları, doğru ve eksiksiz hazırlayınız.

·          İleride çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyabileceğinizi düşünerek, teslim edeceğiniz tüm belgelerin birer kopyasını alarak kendinizde saklamayı unutmayınız.

·          Tam Teşekküllü Devlet ya da Üniversite Hastanesinden 5 Doktor Onaylı Sağlık Kurulu Raporunu mutlaka kayda gelmeden önce çıkartmanız gerekmektedir.

·          Kayıt işlemlerinizi tamamlayabilmek için, 3-7 Ağustos tarihlerinde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Vatan Caddesi kampüsüne gelerek, Kayıt Masalarındaki görevlilere kayıt belge ve formlarınızı şahsen teslim ediniz. Bütün Fakülte/MYO’larımız için kayıt tarihlerimiz aynı zaman aralığında yapılacaktır.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

·         ÖSYM Yerleştirme sonuç belgesi çıktısı

ÖSYS ile yerleşen adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç bilgileri Üniversitemiz tarafından ÖSYM’den elektronik ortamda temin edilmektedir. ÖSYM web sitesinden çıktısını alabildiğiniz sınav ve yerleştirme sonuç belgelerinizi eklemeniz faydalı olacaktır.

Yurt dışı öğrenci kontenjanından kabul edilen adayların başvuruda kullanılan sınav sonuç belgesinin aslı; Türkçe veya İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise ayrıca noter tasdikli tercümesi.

·         Lise Diploması Aslı

Lise diplomasının aslı. Diplomanın aslı henüz temin edilmemişse, yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi.
  Ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek olarak, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge.
 * Yurt dışından alınmış diplomalar için ek olarak:

Türkçe veya İngilizce dışındaki dillerde ise lise diplomasının noter tasdikli tercümesi.

Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren TC Milli Eğitim Bakanlığı’ndan veya yurt dışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinden alınan diploma denklik belgesi.

·         Sağlık Kurulu Raporu (Tam Teşekküllü)

Bezmialem Üniversitesi hastanesinden de sağlık raporu verilmektedir. Bunun için Sağlık Kurumuyla görüşebilirsiniz. (0212 453 17 00 Dahili: 1762)

Sağlık raporu alınması birkaç gün sürdüğünden kayda gelmeden önce mutlaka çıkartmış olmanız gerekmektedir.

·         6 Adet Resim (Vesikalık)

6 adet vesikalık fotoğraf.(Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş)

·         Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek suretiyle)

Aslının kayıt sırasında ibraz edilmesi şartıyla;

T.C. ve/veya KKTC uyruğu bulunan adaylardan nüfus cüzdanlarının arkalı önlü kopyası (sürücü belgesi kabul edilmez)

Yabancı uyruklu adaylardan pasaportun resim, kimlik, adres bilgileri ve Türkiye’ye son giriş tarihini gösteren sayfalarının kopyası.

·         Ücret Ödemesi (ÖSYM Burslular hariç)

Burs durumuna göre ödemekle yükümlü olunan öğrenim ücreti ödemeleri. Banka şubesinden yapılan ödemeler için ücretin ödendiğini gösteren banka dekontunu eklemeniz faydalı olacaktır. Banka veya kredi kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir belge sunulmasına gerek yoktur.

·         Varsa İngilizce Yeterlilik Belgesi

·         Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)