Webinar : OpenAIRE Yasal Politika Web Seminerleri Serisi 07.05.2020

Değerli Bezmialem Mensupları,

Mevcut sağlık krizi göz önüne alınarak, biyomedikal bilimler ve tıbbi veriler üzerine uygulamalı örneklere odaklanılacak olan web seminerleri sosyal bilimler ve beşeri bilimler dahil tüm alanlardan araştırmacılara ve araştırma yöneticilerine yönelik olacaktır.

- 29 Nisan 15:00 (Türkiye saati ile)

Doktora öğrencileri ve araştırmacılara yönelik olmak üzere herkese açık

Araştırmacılara verileri yeniden kullanma konusunda öneriler - yasal konular: Genel Veri Koruma Yönetmeliği (General Data Protection Regulation - GDPR)  ve Kamu Sektörü Bilgileri (Public Sector Information - PSI) Yönergesi hakkında bilinmesi gerekenler - yaygın yanlış algılar ve sorun giderme - ne zaman yasal tavsiye alınacağına dair karar ağacı - uygulamalı örnekler.

- 4 Mayıs 15:00 (Türkiye saati ile)

Hedef Kitle: Araştırma destek personeline yönelik olmak üzere herkese açık

GDPR, yeni PSI direktifi ve Fikri Mülkiyet hakları konusunda bilinmesi gerekenler - araştırmacılara nasıl tavsiyelerde bulunulacağı - yaygın yanlış algılar ve sorun giderme - uygulamalı örnekler.

Kayıt Formu: https://bit.ly/OpenAIRE_Registration_LegalPolicyWebinars 4

Konuşmacılar:

• Prodromos Tsiavos (Kıdemli Hukuk Danışmanı - ARC / Dijital ve Yenilik Başkanı - Onassis Group)
  • Thomas Margoni (CREATE Glasgow)
  • Jacques Flores Dourojeanni (Araştırma Veri Yönetimi Danışmanı - Utrecht Üniversitesi Kütüphanesi)