SHMYO Yatay Geçiş Başvuru Şartları 20.01.2015

Genel Başvuru Şartları

• Önlisans eğitiminde en az bir (1) yarıyıl öğrenim görmüş olması
  • Yarıyıla ait derslerinin hepsini almış ve başarmış genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 olması
  • Eşdeğer bir programda kayıtlı olması ve disiplin cezası almamış olması
  • Birden fazla program için başvuran adayların her biri için ayrı, ayrı form doldurmaları gerekir.
  • Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  • Başvuru sonrası yapılacak işlemlerle ilgili süreci takip etmek adayların sorumluluğundadır. Adaylara bireysel olarak geri dönüş yapılmayacaktır.
  • Başvuruda istenen belgeler PDF formatında sisteme yüklenerek, başvurular Online kabul edilecektir.

Yurtdışı Yatay Geçiş Başvuru Şartları

• Kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun YÖK tarafından tanınmış olması,
  • Yurtdışında yükseköğretime başlayan öğrencilerin Türkiye'deki yükseköğretim programlarına geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarındaki asgari puanlar ile bunlara eşdeğerliği kabul edilen sınavlar ve puanları, üniversiteler tarafından belirlenen yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilir. Adayların, yatay geçiş başvurusu yapabilmeleri için en az ilan edilen puanlara veya üzerindeki puanlara sahip olması gerekir.
  • Yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumundan başvuran T.C uyruklu öğrencilerden yurt dışında öğrenim gördükleri yıllara ilişkin pasaport fotokopisi,

Yurtdışından yatay geçiş yapacak olan adaylar için diğer süreçler genel başvuru şartları ile aynıdır.

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuru Şartları

• Yarıyıla ait derslerinin hepsini almış ve başarmış genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3.00 olması
  • Kurumiçi yatay geçiş yapacak olan adaylar için diğer süreçler genel başvuru şartları ile aynıdır.