Trucas Fuarı 16.12.2014

TRUCAS firmasının düzenlediği “IV. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı” kapsamında geçekleştirilen organizasyonda Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Sevsen Batı ve Eczacılık Fakültesi öğrencisi Sadettin Akça BAVU adına görevlendirildi. Almanya’nın Köln ve Stuttgart şehirlerinde 16-17 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleşen fuarda 10 üniversitenin standı yer aldı.

Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği Üniversitemiz standında mevcut fakültelerimiz, meslek yüksekokulumuz, bölümlerimiz, üniversitemizdeki kampüs hayatı ve yurtdışı bağlantılarımız gibi pek çok konu hakkında da bilgi verildi.

Organizasyonda 500’ün üzerinde öğrenciye ve velisine ulaşıldı. 150’den fazla öğrencinin bilgileri alındı. Konsoloslar ile görüşülüp diğer ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi edinildi. Almanya’da yaşayan Türkler için neler yapılabileceği, “Bio-Alman” diye tabir edilen Alman gençlerinin ilgisini Türkiye’deki üniversiteler çekmek için gayret sarf edildi.